Amiksessa

Amiksessa opiskeleminen on monimuotoista ja aivan erilaista kuin opiskeleminen peruskoulussa. Suurempi osa oppimisesta tapahtuu itse tekemällä ja kokeilemalla ja usein myös muualla kuin oppilaitoksessa. Opiskelijalla on tähtäimessä oikea ammatti ja työpaikka, mikä sekin tekee opiskelemisesta luonteeltaan toisenlaista.

Amiksesta tähdätään töihin, joten yhteys työelämään on mukana opinnoissa ihan koko ajan.

Ammattioppilaitokset eivät ole perinteisessä mielessä koulumaisia paikkoja, sillä opiskelu on pitkälti alan työtehtävien harjoittelua. Niinpä esimerkiksi työsalit ja työmaat suunnitellaan työelämää silmällä pitäen. Joissakin oppilaitoksissa voi olla myös esimerkiksi kauneushoitola, jossa opiskelijat hoitavat ihan oikeita asiakkaita, ja catering-alan opiskelijat voivat päästä hiomaan taitojaan järjestäessään koulun tilaisuuksia. Kysy opoltasi mahdollisuutta päästä tutustumaan lähialueen oppilaitoksiin!

Jokainen opiskelija on yksilö, joten amiksessa otetaan huomioon myös erilaisten opiskelijoiden tarpeet. Oppimista tuetaan räätälöimällä opiskelijoille yksilölliset opintopolut.

Tykkäätkö järjestää ja järjestellä? Opiskelijajärjestössä pääset vaikuttamaan oman oppilaitoksesi toimintaan. Opiskelijajärjestöt tarjoavat myös hyviä harrastusmahdollisuuksia, ja toiminnassa tutustut muihin toimeliaisiin tyyppeihin.

Alla olevien haastattelujen kautta pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Haastattelut ovat vain makupaloja ja poimintoja - erilaisia uratarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

Edellinen 1 2 3 4 Seuraava

Faktaa aiheesta

 

Ammatillinen peruskoulutus (Opetushallitus)
Tarkempaa tietoa tutkinnon rakenteesta ja suorittamisesta, muun muassa kieliopinnoista ja muista yleissivistävistä aineista.

 
 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6