Elintarvikealan perustutkinto

Alla olevien haastattelujen kautta pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Haastattelut ovat vain makupaloja ja poimintoja - erilaisia uratarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

Edellinen 1 2 Seuraava

Lisätietoja

 

Elintarvikealan perustutkinto

Elintarvikealaan sisältyy meijeri- ja elintarviketeollisuus, joka jakautuu leipomo-, liha-, eines-, makeis-, mylly- ja panimoteollisuuteen. Alalla toimivien on tunnettava elintarviketeknologiaa, alkutuotantoa ja raaka-aineiden koostumus. Teknisen ammattitaidon lisäksi tarvitaan kykyä oppia jatkuvasti uutta, hahmottaa kokonaisuuksia ja työskennellä yhdessä toisten kanssa. Elintarvikevalvonnan siirtyminen viranomaisilta yritysten omaan valvontaan on lisännyt työn vaativuutta ja vastuullisuutta.

Alan tyypillisiä työpaikkoja ovat leipomot ja konditoriat, lihanleikkaamot ja makkaratehtaat, eines- ja makeistehtaat, myllyt ja panimot sekä elintarvikealan tuotteita myyvät kaupat. Meijeristit sijoittuvat meijeriteollisuuteen. Alallla on työpaikkoja pienistä pk-yrityksistä suuriin tuotantolaitoksiin.

ELINTARVIKKEIDEN VALMISTAJA
‒Elintarviketeknologian osaamisala

LEIPURI-KONDIITTORI
‒Leipomoalan osaamisala

LIHATUOTTEIDEN VALMISTAJA
‒Liha-alan osaamisala

MEIJERISTI
‒Meijerialan osaamisala

Haluatko tietää lisää elintarvikealan koulutuksesta? Lue lisää ePerusteet palvelusta!

 
 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6