Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Alla olevien haastattelujen kautta pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Haastattelut ovat vain makupaloja ja poimintoja - erilaisia uratarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

Edellinen 1 2 Seuraava

Lisätietoja

 

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla tuotetaan majoitus-, ravitsemis-, kokous-, ja juhlapalveluja sekä maissa että merellä. Työtehtävät ovat ruoanvalmistus-, tarjoilu- ja asiakaspalvelu- ja hotellin vastaanoton tehtäviä. Alalla toimiminen vaatii joustavuutta, innostusta, hyviä kädentaitoja sekä halua tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Hyvät etenemismahdollisuudet ja kansainvälisyys ovat alalle luontaisia.

Tarjoilijan, vastaanottovirkailijan ja kokin työpaikkoja ovat hotellit, majoitusliikkeet, ravintolat, henkilöstöravintolat, catering-alan yritykset, suurkeittiöt, kahvilat, liikenneasemat, pikaruoka-, juhlaplavelu- tai matkailuyritykset sekä lasti- ja matkustajalaivat.

TARJOILIJA
‒ Asiakaspalvelun osaamisala

KOKKI
‒ Kokin osaamisala

VASTAANOTTOVIRKAILIJA
‒ Hotellipalvelun osaamisala

Haluatko tietää lisää hotelli-, ravintola- ja catering-alan koulutuksista? Lue lisää Opintopolku.fi-palvelusta!

 
 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6