Lentokoneasennuksen perustutkinto

Alla olevien haastattelujen kautta pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Haastattelut ovat vain makupaloja ja poimintoja - erilaisia uratarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

 • 100 Ammattiosaajaa - Lentokoneasentaja

  Lentokoneasennuksen perustutkinnon suorittanut Suvi Heikkinen työskentelee lentokoneasentajana Patrialla, Kuorevedellä. Videolla Suvi kertoo, millaista työ oikein on.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • Ilmailualalle nostetta ammattiopistosta

  Uusi lentokoneteknologia ja halu oppia haastava työ nousivat tärkeimmiksi syiksi, joiden takia siilinjärveläinen Matias Korri, 21, hakeutui opiskelemaan lentokoneasentajan perustutkintoa Savon ammatti- ja aikuisopistoon. Lentokoneet olivat hänen mukaansa niin kiinnostavia, että hän halusi tehdä niistä itselleen ammatin.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • Kansainvälisellä uralla

  Lentokoneasentajaksi valmistunut Soila Korhonen, 23, asuu Sveitsissä ja työskentelee kansainvälisessä lentoyhtiössä. Työ on rankkaa, mutta palkitsee monipuolisuudellaan.
  Artikkeli liittyy näihin:

Lisätietoja

 

Lentokoneasennuksen perustutkinto

Lentokoneasennuksen perustutkinnon suorittanut työskentelee ilma-alusten huolto-, muutos- ja korjaustehtävissä. Alan työpaikkoja on esimerkiksi lentoyhtiöissä, lentokonekorjaamoissa ja ilmavoimissa.

AVIONIIKKA-ASENTAJA
– Avioniikan osaamisala

LENTOASENTAJA
– Lentokoneasennuksen osaamisala

Haluatko tietää lisää lentokoneasennuksen koulutuksesta? Lue lisää ePerusteet palvelusta!

 
 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6