Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Alla olevien haastattelujen kautta pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Haastattelut ovat vain makupaloja ja poimintoja - erilaisia uratarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

 • Kaisla on kokki, joka tekee rohkeasti omaa juttuaan

  Ravintolassa kokit tekevät muiden suunnittelemia annoksia, mutta kilpailuissa pääsee käyttämään omaa luovuuttaan. Kaisla Heimala on ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut kokki. Hän on saavuttanut kultaa kansallisessa ammattitaitokilpailu Taitajassa ja pronssia ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkillsissä.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • Kokemuksia kokin opinnoista

  Artikkeli liittyy näihin:
 • Kokemuksia tarjoilijan opinnoista

  Artikkeli liittyy näihin:
 • Uusia kokemuksia EuroSkills-kilpailusta

  Suvi Minkkinen on suorittanut ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ja valmistunut tarjoilijaksi Gradiasta. Suvi osallistui syyskuussa 2018 Unkarin Budapestissa järjestettyyn ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkillsiin. Hän saavutti kilpailussa dipolomin keskiarvoa paremmasta suorituksesta ravintolapalvelu-lajissa.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • Päivä kokkiopiskelijana

  Ihmisillä on aina nälkä ja osaaville kokeille riittää töitä. Tubettaja Sofia Blomqvist tutustuu kokin koulutukseen.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • Kansainvälinen kokki

  23-vuotias ELLA HAUTAMÄKI kirjoitti ylioppilaaksi muutama vuosi sitten. Lukion todistuksella pääsee jatko-opiskelemaan, mutta entä jos työelämä kiinnostaa enemmän? Ella päätti hankkia itselleen nopeasti ammatin ja aloitti ravintola- ja catering-alan ja ruokapalvelun opinnot Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • 100 Ammattiosaajaa - Tarjoilija 1930-luvulla

  Alkoholijuomien myyminen ja valmistaminen oli kiellettyä Suomessa vuosina 1919–1932. Kiellosta huolimatta alkoholia tarjoiltiin ravintoloissa. Katso, millaista tarjoilijan työ oli tuohon aikaan.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • 100 Ammattiosaajaa - Ravintolakokki

  Michelin-ravintola Olossa kokkina työskentelevän Johan Kurkelan mielestä työssä hienoa on se, kun pääsee käyttämään harvinaisia raaka-aineita. Ammattikokiksi voit kouluttautua suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • 100 Ammattiosaajaa - Suurtalouskokki

  Keudan ruokapalvelujen suurtalouskokki Aleksi Tähkäpää arvostaa työpäiviä, jotka eivät veny yöhön. Ammattikokiksi voit kouluttautua suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • 100 Ammattiosaajaa - Tarjoilija

  Tarjoilijan työssä saa olla tekemisissä ihmisten kanssa ja oppia koko ajan uutta. Joona Finni työskentelee tarjoilijana Ravintola Figarossa Jyväskylässä. Joona tykkää kertoa asiakkaille viinien tarinan. Katso videolta mitä muuta Joona kertoo tarjoilijan työstä. Tarjoilijaksi voit kouluttautua suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
  Artikkeli liittyy näihin:
Edellinen 1 2 3 Seuraava

Lisätietoja

 

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä. Hän palvelee suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita asiakaslähtöisesti ja hyödyntää ammattisanastoa vierailla kielillä ja kulttuurien tuntemusta. Tärkeätä on myös toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

TARJOILIJA
-Asiakaspalvelun osaamisala

KOKKI
-Ruokapalvelun osaamisala

Haluatko tietää lisää ravintola- ja catering-alan opetuksesta? Lue lisää ePerusteet palvelusta!

 
 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6