Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Alla olevien haastattelujen kautta pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Haastattelut ovat vain makupaloja ja poimintoja - erilaisia uratarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

 • Uusia kokemuksia EuroSkills-kilpailusta

  Suvi Minkkinen on suorittanut ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ja valmistunut tarjoilijaksi Gradiasta. Suvi osallistui syyskuussa 2018 Unkarin Budapestissa järjestettyyn ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkillsiin. Hän saavutti kilpailussa dipolomin keskiarvoa paremmasta suorituksesta ravintolapalvelu-lajissa.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • Päivä kokkiopiskelijana

  Ihmisillä on aina nälkä ja osaaville kokeille riittää töitä. Tubettaja Sofia Blomqvist tutustuu kokin koulutukseen.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • Kansainvälinen kokki

  23-vuotias ELLA HAUTAMÄKI kirjoitti ylioppilaaksi muutama vuosi sitten. Lukion todistuksella pääsee jatko-opiskelemaan, mutta entä jos työelämä kiinnostaa enemmän? Ella päätti hankkia itselleen nopeasti ammatin ja aloitti ravintola- ja catering-alan ja ruokapalvelun opinnot Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • 100 Ammattiosaajaa - Tarjoilija 1930-luvulla

  Alkoholijuomien myyminen ja valmistaminen oli kiellettyä Suomessa vuosina 1919–1932. Kiellosta huolimatta alkoholia tarjoiltiin ravintoloissa. Katso, millaista tarjoilijan työ oli tuohon aikaan.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • 100 Ammattiosaajaa - Ravintolakokki

  Michelin-ravintola Olossa kokkina työskentelevän Johan Kurkelan mielestä työssä hienoa on se, kun pääsee käyttämään harvinaisia raaka-aineita. Ammattikokiksi voit kouluttautua suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • 100 Ammattiosaajaa - Suurtalouskokki

  Keudan ruokapalvelujen suurtalouskokki Aleksi Tähkäpää arvostaa työpäiviä, jotka eivät veny yöhön. Ammattikokiksi voit kouluttautua suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • 100 Ammattiosaajaa - Tarjoilija

  Tarjoilijan työssä saa olla tekemisissä ihmisten kanssa ja oppia koko ajan uutta. Joona Finni työskentelee tarjoilijana Ravintola Figarossa Jyväskylässä. Joona tykkää kertoa asiakkaille viinien tarinan. Katso videolta mitä muuta Joona kertoo tarjoilijan työstä. Tarjoilijaksi voit kouluttautua suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • Puolivahingosta tuli täysi kymppi

  Johan Kurkelan, 20, mukaan Perhon liiketalousopisto antoi hyvän pohjan oppimiselle. Hän kertoo oppineensa paljon alasta niin hyvässä kuin pahassakin kentällä eli työssäoppimisjaksoilla oikeissa työpaikoissa.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • Ravintolapalvelussa ei ole tylsää päivää

  Oulaisista ponnistava Henna Kangas on juuri sellainen hahmo, jonka toivoisi työvuoroon silloin harvoin, kun pääsee illanviettoon fine dining -ravintolaan. Iloinen ja omasta alastaan vilpittömän innostunut Henna näyttää silminnähden pitävän haastattelutilanteesta ja selostaa kärsivällisesti ties kuinka monennelle toimittajalle taustojaan ja valintojaan.
  Artikkeli liittyy näihin:
 • #kokinpäivä 2016

  Tällaista on kokiksi opiskeleminen Pohjois-Karjalan ammattiopistossa.
  Artikkeli liittyy näihin:
Edellinen 1 2 Seuraava

Lisätietoja

 

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä. Hän palvelee suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita asiakaslähtöisesti ja hyödyntää ammattisanastoa vierailla kielillä ja kulttuurien tuntemusta. Tärkeätä on myös toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

TARJOILIJA
-Asiakaspalvelun osaamisala

KOKKI
-Ruokapalvelun osaamisala

Haluatko tietää lisää ravintola- ja catering-alan opetuksesta? Lue lisää ePerusteet palvelusta!

 
 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6