Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Alla olevien haastattelujen kautta pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Haastattelut ovat vain makupaloja ja poimintoja - erilaisia uratarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

  • Kansainvälinen kokki

    23-vuotias ELLA HAUTAMÄKI kirjoitti ylioppilaaksi muutama vuosi sitten. Lukion todistuksella pääsee jatko-opiskelemaan, mutta entä jos työelämä kiinnostaa enemmän? Ella päätti hankkia itselleen nopeasti ammatin ja aloitti ravintola- ja catering-alan ja ruokapalvelun opinnot Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa.
    Artikkeli liittyy näihin:
  • 100 Ammattiosaajaa - Tarjoilija 1930-luvulla

    Alkoholijuomien myyminen ja valmistaminen oli kiellettyä Suomessa vuosina 1919–1932. Kiellosta huolimatta alkoholia tarjoiltiin ravintoloissa. Katso, millaista tarjoilijan työ oli tuohon aikaan.
    Artikkeli liittyy näihin:
  • 100 Ammattiosaajaa - Ravintolakokki

    Michelin-ravintola Olossa kokkina työskentelevän Johan Kurkelan mielestä työssä hienoa on se, kun pääsee käyttämään harvinaisia raaka-aineita. Ammattikokiksi voit kouluttautua suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
    Artikkeli liittyy näihin:
  • 100 Ammattiosaajaa - Suurtalouskokki

    Keudan ruokapalvelujen suurtalouskokki Aleksi Tähkäpää arvostaa työpäiviä, jotka eivät veny yöhön. Ammattikokiksi voit kouluttautua suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
    Artikkeli liittyy näihin:
  • 100 Ammattiosaajaa - Tarjoilija

    Tarjoilijan työssä saa olla tekemisissä ihmisten kanssa ja oppia koko ajan uutta. Joona Finni työskentelee tarjoilijana Ravintola Figarossa Jyväskylässä. Joona tykkää kertoa asiakkaille viinien tarinan. Katso videolta mitä muuta Joona kertoo tarjoilijan työstä. Tarjoilijaksi voit kouluttautua suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
    Artikkeli liittyy näihin:
  • Puolivahingosta tuli täysi kymppi

    Johan Kurkelan, 20, mukaan Perhon liiketalousopisto antoi hyvän pohjan oppimiselle. Hän kertoo oppineensa paljon alasta niin hyvässä kuin pahassakin kentällä eli työssäoppimisjaksoilla oikeissa työpaikoissa.
    Artikkeli liittyy näihin:
  • Ravintolapalvelussa ei ole tylsää päivää

    Oulaisista ponnistava Henna Kangas on juuri sellainen hahmo, jonka toivoisi työvuoroon silloin harvoin, kun pääsee illanviettoon fine dining -ravintolaan. Iloinen ja omasta alastaan vilpittömän innostunut Henna näyttää silminnähden pitävän haastattelutilanteesta ja selostaa kärsivällisesti ties kuinka monennelle toimittajalle taustojaan ja valintojaan.
    Artikkeli liittyy näihin:
  • #kokinpäivä 2016

    Tällaista on kokiksi opiskeleminen Pohjois-Karjalan ammattiopistossa.
    Artikkeli liittyy näihin:
  • Kokiksi opiskelu OSAOssa

    Kokkina osaat valmistaa ruokaa niin suurelle joukolle kuin yksittäisinä annoksina. Opit tuntemaan elintarvikkeet, raaka-aineet sekä koko ruokatuotantoprosessin. Kokkina hygienia on sinulle kunnia-asia ja vahvuutesi palveluasenteesi ja yhteistyökykysi. Työssä pääset käyttämään hyviä kädentaitojasi.
    Artikkeli liittyy näihin:
  • Pitkäjänteinen harjoittelu toi Johanille kultaa

    Johan Kurkela, 19, voitti kultaa kokkien sarjassa EuroSkills-kilpailussa. Loistavan menestyksen takana oli satojen tuntien harjoittelu.
    Artikkeli liittyy näihin:
Edellinen 1 2 Seuraava

Lisätietoja

 

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä. Hän palvelee suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita asiakaslähtöisesti ja hyödyntää ammattisanastoa vierailla kielillä ja kulttuurien tuntemusta. Tärkeätä on myös toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti, vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

TARJOILIJA
-Asiakaspalvelun osaamisala

KOKKI
-Ruokapalvelun osaamisala

Haluatko tietää lisää ravintola- ja catering-alan opetuksesta? Lue lisää ePerusteet palvelusta!

 
 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6