Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Alla olevien haastattelujen kautta pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Haastattelut ovat vain makupaloja ja poimintoja - erilaisia uratarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

Edellinen 1 2 Seuraava

Lisätietoja

 

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnn suorittanut on lähihoitaja. Tutkinto antaa pätevyyden perustason terveyttä edistävään, ehkäisevään ja kuntouttavaan hoito-, huolenpito- ja kasvatustyöhön. Koulutus antaa koulutusohjelmasta riippumatta perusvalmiudet asiakkaiden toimintakykyä tukevaan, ohjaavaan, hoitavaan ja kuntouttavaan osaamiseen. Tutkinnon suorittanut edistää asiakkaan hyvinvointia ja terveyttä sekä osallisuutta eri-ikäisten ja taustaltaan erilaisten ihmisten monenlaisissa elämäntilanteissa. Lähihoitajaksi voi erikoistua kymmenessä eri koulutusohjelmassa.

Lähihoitaja voi työskennellä esimerkiksi kodeissa, sairaaloissa, lasten päivähoidossa, hoito- ja kuntoutuslaitoksissa, vastaanotoilla, lääkäriasemilla, hammaslääkäriasemilla, ensihoitopalveluissa, erilaisissa palveluyksiköissä, liikkeissä, teollisuudessa, yrityksissä ja myös itsenäisenä ammatinharjoittajana. Alalle tarvitaan lisää ammattilaisia.

LÄHIHOITAJA
– Ensihoidon osaamisala
– Kuntoutuksen osaamisala
– Lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisala
– Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala
– Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala
– Suun terveydenhuollon osaamisala
– Vammaistyön osaamisala
– Vanhustyön osaamisala
– Asiakaspalvelun ja tietohallinnan osaamisala
– Jalkojenhoidon osaamisala

Haluatko tietää lisää sosiaali- ja terveysalan koulutuksesta? Lue lisää Opintopolku.fi-palvelusta!

 
 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6