Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Alla olevien haastattelujen kautta pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Haastattelut ovat vain makupaloja ja poimintoja - erilaisia uratarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

  • Koko kattaus lukiosta ammattikouluun ja yliopistoon

    18-vuotias Johan Händelin suorittaa parhaillaan sekä datanomi- että ylioppilastutkintoa. Yhteensä nelivuotisessa opintorupeamassa molemmat opintopolut täydentävät toisiaan: ammatillinen datanomitutkinto johtaa suoraan työelämään, lukion oppimäärä varmistaa, että väylä yliopistoon on auki.
    Artikkeli liittyy näihin:
  • Kokemus toi Jarille kultaa

    Jari Pekkala, 20, voitti kultaa EuroSkills-kilpailussa verkkosivujen tuottamisessa. Jarin mielestä ohjelmointi vaatii luovuutta ja halua kokeilla uusia asioita.
    Artikkeli liittyy näihin:

Lisätietoja

 

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Alan perustutkinnon suorittaneet toimivat erilaisissa tehtävissä, jotka liittyvät yritysten ja organisaatioiden tietojenkäsittelyyn, hallintoon ja palvelutehtäviin. Alalla on yksi perustutkinto ja kaksi osaamisalaa. Liikeelämän tietojenkäsittelytehtävien parista löytyy mielenkiintoisia töitä aina asentamisesta myyntiin ja markkinointiin sekä kouluttamisesta pienen yrityksen konsultointiin saakka.

DATANOMI
–Käytön tuen osaamisala
–Ohjelmistotuotannon osaamisala

Haluatko tietää lisää tieto- ja viestintätekniikan koulutuksesta? Lue lisää ePerusteet palvelusta!

 
 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6