Kiehtova lääkeala

Nancy Shibani opiskelee lääkealaa toista vuotta Stadin ammattiopistossa Helsingissä. Nancy suorittaa kahta tutkintoa samanaikaisesti eli hän valmistuu sekä lääketeknikoksi että ylioppilaaksi.

– Lääkkeet ja kemikaalit kiehtovat minua. On hienoa tietää paljon lääkkeistä ja myös niiden haittavaikutuksista, hän miettii.

Lääketeknikon työhön kuuluu lääkkeiden tilaus, saapuvien tavaroiden purku ja tarkistus sekä asiakaspalvelutyöt. Lääketeknikko vastaanottaa asiakkaiden tuomat vanhat lääkkeet ja hävittää käytetyt neulat.

Nancy on kerännyt työkokemusta työssäoppimalla ja osa-aikatyössä apteekissa. Lääkealaa hän päätyi opiskelemaan ystävän suosituksesta.

– Opiskelu oli aluksi rentoa, mutta nyt kun suoritan kahta tutkintoa, tämä on välillä raskasta. Aion ehkä tulevaisuudessa hakea yliopistoon opiskelemaan farmaseutiksi. Lääkealan opiskelu antaa siihen hyvät valmiudet.

Lääkealan opiskelijat erikoistuvat kolmantena vuonna. Nancy haluaa erikoistua apteekkityöhön,
koska siinä saa olla tekemisissä asiakkaiden kanssa.

Lisätietoja

 

Lääkealan perustutkinto

Lääkealan perustutkinnon suorittanut osaa toimia moniammatillisessa työyhteisössä lääkealan eri tehtävissä hyödyntäen tietotekniikan, lääkealan logistiikan ja laatutyön osaamistaan. Hänellä on erityisosaamista vaihtoehtoisesti
apteekkityössä, sairaala-apteekkityössä, lääketeollisuudessa tai lääketukkukauppatyössä sekä valinnaisten tutkinnon osien tuottama erikoisosaaminen esimerkiksi automaatiolaitteiden käytössä, lääkkeiden
valmistuksessa, markkinoinnissa ja somistuksessa, tietotekniikan soveltamisessa, tuoteryhmän ylläpidossa sekä apteekin verkkopalvelussa työskentelyssä. Hän noudattaa työssään lääkealan kansallisia ja kansainvälisiä säädöksiä ja määräyksiä, potilas- ja asiakasturvallisuutta, ammattietiikkaa, ergonomiaa ja kestävää kehitystä.

LÄÄKETEKNIKKO
– Apteekkialan osaamisala
– Lääkealan osaamisala

Haluatko tietää lisää lääkealan koulutuksesta? Lue lisää ePerusteet palvelusta!

 
 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6