Tekniikka kehittyy - ja itse siinä mukana

Teemu Mikkonen oli jo pikkupoikana kiinnostunut tietokoneista. Innostus johti siihen tietotekniikkaan ammatinvalinnassakin. Kun tuli aika päättää peruskoulun jälkeisestä jatkosta, Teemu haki Etelä-Karjalan ammattiopistoon opiskelemaan elektroniikka-asentajaksi.

Kiinnostus alaan ei suinkaan lopahtanut opiskelun alkaessa.

− Tein koulutehtävien lisäksi kaikenlaisia ylimääräisiä juttuja, kun oli aikaa. Alan viehätys piilee siinä, että tietotekniikka muuttuu jatkuvasti ja aina oppii uutta, Teemu kuvailee opiskelumotiivejaan.

Hän halusi testata osaamistaan ja osallistui siksi jokavuotisiin Taitaja-kilpailuihin vuonna 2009. Taitajassa nuoret kilpailevat ammattitaidon mestaruuksista. Teemu tuli toiseksi lajissa tietotekniikka ja verkot. Seuraavanakin keväänä hän otti osaa Taitajaan. Ja nälkä kasvoi syödessä: Teemu pääsi mukaan EuroSkills-kilpailuihin, jotka pidettiin joulukuussa 2010 Lissabonissa. Sieltä tuomisina hänellä oli kultamitali sekä yksilö- että joukkuelajissa!

− Valmentajani ja kilpailukokemukseni ansiosta ymmärsin, että kilpailujen kautta voi laajentaa verkostojaan ja saada sitä kautta hyviä työtilaisuuksia.

Jokainen löytää lopulta alansa

Jälleen keväällä 2011 nuori mies otti suunnaksi Taitaja-kilpailut, jotka järjestettiin Kuopiossa. Tällä kertaa hän paitsi tuli ykköseksi lajissaan ja sai kantaakseen Taitajien Taitaja -tittelin. Sen myötä hän sai käyttöönsä vuodeksi hienon Audin. Taitajien Taitajaksi valittava on hengeltään positiivinen ja yhteishenkeä luova, sen lisäksi että taitaa tietysti lajinsa hyvin.

− Uskon, että myönteisyys ja toisten tsemppaaminen vievät pitkälle elämässä, Teemu sanoo.

Hän valmistui keväällä 2010 elektroniikka-asentajaksi ja kirjoitti myös ylioppilaaksi. Seuraavaksi Teemu nähdäänkin kilpailuissa valmentajana ja tuomarina. Opiskeluelämä jaksaa edelleen houkuttaa, joten Teemu hakee jatko-opintoihin. Hän kannustaa kaikkia etsimään rohkeasti omaa alaansa – ennemmin tai myöhemmin se löytyy!

 Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto

 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6