Tyytyväinen asiakas motivoi kauneudenhoidon ammattilaista

Kolmen tutkinnon opiskelukaan ei tunnu ylivoimaiselta, kun motivaatio on kova. Näin totesi Heidi Huttunen, joka suoritti Pohjois-Karjalan ammattiopistossa kauneudenhoitoalan perustutkinnon, ylioppilastutkinnon ja lukion oppimäärän.

Heidi valmistui keväällä 2010 neljän vuoden puurtamisen jälkeen.

− Yläasteella olin TET-jakson kauneushoitolassa ja päätin silloin, että se on minun alani. Halusin silti suorittaa myös lukion ammattiopintojen lisäksi. Samalla kävin töissä, joten päivät venyivät pitkiksi. Mutta en katunut valintaani, Heidi kertoo iloisesti.

Kosmetologi on ihonhoidon asiantuntija, joka hallitsee asiakaspalvelun, kasvojen ja vartalon ihonhoidot, karvanpoiston, kestovärjäykset kulmiin ja ripsiin sekä ehostuksen. Heidi on saanut myös koulutusta erikoishoitoihin erilaisilla laitteilla ja esimerkiksi laserilla tehtäviin toimenpiteisiin sekä tuotteisiin työpaikassaan Kauneushoitola Kleopatrassa.

− Olen tehnyt työharjoitteluni ja ollut töissä samassa kauneushoitolassa opiskeluajoista asti. Nyt suoritan siellä kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkintoa oppisopimuksella. Valmistun viimeistään syksyllä 2012.

Hopeaa ammattitaidon MM-kilpailuista

Ammattitaitoa on vahvistanut myös valmentautuminen kansainvälisiin kilpailuihin, WorldSkillseihin. Niihin Heidi valittiin edustamaan Suomea kolmen karsintakilpailun jälkeen.

− Osallistuin Suomessa Taitaja-kilpailuihin toisena vuonna ja tulin kolmanneksi. En ole kauhean kilpailuhenkinen, mutta halusin osallistua WorldSkillseihin nähdäkseni, miten pitkälle voin ammatissani kehittyä, Heidi perustelee.

Kilpailutehtäviin kuului hoitoja, joita ei perusopintoihin sisälly. Uuden oppiminen innostaa Heidiä. Yhdeksään tehtävään sisältyi esimerkiksi geelikynsien teko, karvanpoisto vahalla, erikoiskasvohoito, kuumakivihieronta ja fantasiamaskeeraus.

Kilpailut olivat lokakuussa 2011 Lontoossa. Mukana oli lähes tuhat nuorta ympäri maailmaa mittelemässä kymmenien lajien maailmanmestaruuksista. Heidi menestyi erinomaisesti: hän sai hopeaa kauneudenhoito-lajissa.

− Hopeamitali oli kyllä upea päätös pitkälle valmentautumiskaudelle! Olen myös kiitollinen siitä, että niin moni taho oli tukemassa valmistautumisessani kilpailuihin.

Heidin tulevaisuuden suunnitelmat erikoisammattitutkinnon suorittamisen jälkeen ovat avoimet. Hän keskittyy asioihin, jotka ovat juuri nyt ajankohtaisia. Oli mukava palata asiakastyöhön Lontoosta kotiuduttua.

− Oman yrityksen perustamista en koe itselleni oikeaksi ratkaisuksi, mutta sen sijaan esimerkiksi kouluttajana toimiminen kiinnostaisi.

Ammatissaan hän pitää palkitsevimpana asiakaspalvelua, joka on hänelle luontaista. Myös alan monipuolisuus ja jatkuva tekniikoiden ja tuotteiden kehittyminen pitää mielenkiinnon yllä. Hänen työpaikassaan kauneushoitola Kleopatrassa käytetään uusinta teknologiaa ja huippulaatuisia tuotteita.

− Pidän myös siitä, että saan aikaan näkyviä tuloksia. Lopputulokseen tyytyväinen asiakas on hieno palkinto työstä.

 Kauneudenhoitoalan perustutkinto

 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6