Hitsaajalla on paljon vaihtoehtoja

Pekka pääsi heti valmistumisen jälkeen töihin yritykseen, jossa oli ollut työssäoppimassa.

Pekka Sumiloff on suorittanut kone- ja metallialan perustutkinnon ja valmistunut levyseppähitsaajaksi valmistustekniikan koulutusohjelmasta Oulun seudun ammattiopisto OSAOsta.

– Sain heti valmistumisen jälkeen vakituisen työpaikan Nomek Oy:stä, jossa olin ollut kesätöissä ja amisaikana työharjoittelussa.

– Koulussa tykkäsin varsinkin käytännön opiskelusta.

Pekka on tyytyväinen ammatinvalintaansa, koska hänellä on mahdollisuus työllistyä moniin erilaisiin
töihin. Levyseppähitsaajana voi työskennellä esimerkiksi ohutlevyteollisuuden, teräsrakennevalmistuksen, laivanrakennusteollisuuden tai kunnossapidon töissä.

Pekka oli myös mukana ammattitaidon EM-kilpalussa EuroSkillsissä. Kilpailuun valmentautuminen onnistui myös armeija-aikana.

– Menestyin jo aiemmin Taitaja-kilpailussa Suomessa, josta sain kimmokkeen jatkaa EuroSkillsiin, Pekka kertoo.˜

OSAO on monialainen ammattiopisto, joka toimii 12 koulutusyksikössä Oulun seudulla ja Koillismaalla. Oppilaitoksessa voi suorittaa yli 30 ammatillista perustutkintoa. Opiskelijoille rakennetaan oma polku oppimiseen ja tutkinnon suorittamiseen. Opiskelussa korostuvat oikean työn tekeminen ja työssäoppiminen.

Kone- ja metallialan perustutkinnon suorittaneille ammattilaisille löytyy töitä esimerkiksi kone- ja metalliteollisuudesta. Perustaitoja ovat koneiden ja laitteiden toiminnan ja rakenteen tunteminen,
työvälineiden ja työstökoneiden käytön hallinta sekä työpiirustusten ja kytkentäkaavioiden lukemisen taito.

 Kone- ja metallialan perustutkinto

 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6