Kukkien parissa työskentely vaatii luovuutta

Anniliisin mukaan ala sopii luonnonläheiselle ihmiselle, joka on kiinnostunut kasveista ja biologiasta.

Anniliisi Mäkinen opiskelee kukka- ja puutarha-alaa ammattiopisto Liviassa. Anniliisi haaveili kukkakauppiaan työstä jo pienenä, ja hänen suvustaan löytyy kukka- ja puutarha-alalla työskenteleviä peräti neljässä sukupolvessa.

– Parasta kukkakaupassa työskentelyssä on se, että saa käyttää omaa luovuuttaan. Nautin myös asiakaspalvelusta ja siitä, että saan joka päivä olla tekemisissä värikkäiden ja huumaavan tuoksuisten kukkien kanssa, Anniliisi hehkuttaa.

Kukkakauppiaan työhön kuuluu erilaisten kimppujen sitominen sekä ruukkukasvien huolto ja myynti. Puutarhamyymälässä työskentelevät keskittyvät ulko- ja ruukkukasvien huoltoon ja myyntiin.

Anniliisin mielestä opiskelu ei ole tuntunut rankalta.

– Suosittelen tätä alaa luonnonläheiselle ihmiselle, joka on kiinnostunut kasveista ja biologiasta. Työssä vaaditaan myös ahkeruutta, sillä päivät saattavat välillä venyä yli kahdeksantuntisiksi ja töitä on usein myös viikonloppuisin, Anniliisi kertoo.

Ammattiopisto Livia on kaksikielinen oppilaitos, jossa voi opiskella luonnonvara- ja ympäristöalaa, sekä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alaa. Koulutusta järjestetään Paimiossa, Kaarinassa ja Paraisilla.

Puutarhatalouden perustutkinto on kolmevuotinen tutkinto, johon kuuluu puutarhatuotannon, viheralan ja kukka- ja puutarhakaupan koulutusohjelmat. Kukka- ja puutarhakaupan koulutusohjelmaa suorittavat perehtyvät kasvien lisäksi asiakaspalveluun ja myyntitaitojen kehittämiseen.

 Puutarhatalouden perustutkinto

 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6