Taiju tähtää huippuammattilaiseksi

Taiju Koivula harjoitteli puolitoista vuotta EuroSkills-kilpailuun. Pitkäjänteinen työ palkittiin hiusmuotoilun hopeamitalilla.

1. Kuka olet?

Olen Taiju Koivula, parturi-kampaaja Kouvolasta. Suoritin hiusalan perustutkinnon Kouvolan seudun ammattiopistossa. Työskentelen Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteessä Kouvolassa.

2. Miksi valitsit hiusalan?

Minua on aina kiinnostanut hiusten laittaminen ja muutkin ulkonäköön liittyvät asiat.

3. Millaisille ihmisille valitsemasi ala sopii?

Ala sopii sosiaalisille, ihmisten kanssa viihtyville ihmisille. Lisäksi tarvitaan kädentaitoja ja luovuutta.

4. Saitko ammattikoulussa hyvän kuvan ammatistasi?

Opiskelu antoi hyvän kuvan alasta ja työskentelystä. Teimme opetuskampaamossa paljon asiakastöitä heti ensimmäisestä luokasta lähtien. Työssäoppimisjaksoilla tutustuin työelämään vielä lisää.

5. Mikä oli menestyksesi salaisuus EuroSkills-kilpailussa?

Salaisuuteni oli todella pitkäjänteinen työ, suuret treenimäärät sekä loistava valmennustiimi. Harjoittelin kilpailua varten puolitoista vuotta. Treenasin itsenäisesti sekä valmentajien opastuksessa. Harjoittelin kaikkia kilpailutöitä tasaisesti ja tein lyhennettyä työviikkoa, jotta sain treeniaikaa enemmän.

6. Mitä kilpailussa pärjääminen vaatii?

Jokaisessa kilpailutyössä tulee onnistua. Pärjääminen vaatii paljon harjoittelua, hyvät kilpailuhermot, hyvän paineensietokyvyn sekä osaavan valmennustiimin.

7. Mikä kilpailemisessa on parasta?

Parasta on harjoittelu, ja se, että huomaa kehittyvänsä koko ajan. Kilpailuissa on hienoa päästä mittaamaan omaa osaamistaan.

8. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

Tavoitteenani on päästä kilpailemaan MM-ammattitaitokilpailu Worldskillsiin ja kehittyä maailmanluokan huippuammattilaiseksi.

 

 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6