Voitontahto toi Kirsille hopeamitalin

Kirsi Havin pitkäjänteinen harjoittelu palkittiin kakkossijalla EuroSkills-kilpailuissa. Seuraavaksi kauneudenhoitoalan osaaja haaveilee työstä kouluttamisen parissa.

1. Kuka olet?

Olen Kirsi Havi, kosmetologi ja parturi-kampaaja. Suoritin molemmat tutkinnot Vaasan ammattiopistossa. Halusin suorittaa kaksi tutkintoa, koska ne tukevat hyvin toisiaan.

2. Miksi valitsit kauneudenhoitoalan?

Olen pienestä asti ollut kiinnostunut kaikesta kauneuteen ja hiuksiin liittyvästä. Tein aina meikkejä ja kampauksia siskolleni, ja äitini kehotti minua hakemaan luovalle ja esteettiselle alalle. Tykkään kun saan tehdä töitä käsillä ja antaa asiakkaille hyvän mielen.

3. Millaisille ihmisille valitsemasi ala sopii?

Luovalle ja ulospäinsuuntautuneelle. Kosmetologin työ ei ole pelkkää meikkien tekemistä, vaan hoidamme koko vartaloa kasvoista varpaisiin.

4. Saitko ammattikoulussa hyvän kuvan ammatistasi?

Kyllä. Meillä oli koulussa oma hoitola, jossa kävi ihan oikeita asiakkaita. Ainoa ero koulun ja oikeassa hoitolassa työskentelyn välillä on se, että oikeassa hoitolassa on vähemmän työkavereita.

5. Mikä oli menestyksesi salaisuus EuroSkills-kilpailussa?

Kova harjoittelu ja kilpailuhenkisyys. Treenasin yhdessä valmentajan kanssa 3-4 kertaa viikossa. Treenamisen tarkoituksena ei ole oppia uutta, vaan hioa oma suoritus toiston kautta huippuunsa. Ilman rutiinia kilpailutehtäviä ei pysty suorittamaan aikataulussa.

6. Mitä kilpailussa pärjääminen vaatii?

Menestyminen vaatii hyviä hermoja, sillä tehtävää on paljon ja aikataulu tiukka. Lisäksi pitää oikeasti haluta voittaa ja uskaltaa tavoitella palkintosijaa.

7. Mikä kilpailemisessa on parasta?

Parasta on kisan jälkeinen fiilis, kun kaikki on mennyt hyvin ja tietää antaneensa kaikkensa.

8. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

Haluaisin työn, jossa voisin yhdistää kauneudenhoitoalan ja matkustelun. Minua kiinnostaisi esimerkiksi toimia jonkin kauneusalan yrityksen kouluttajana.

 

 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6