Werner pääsi rennolla otteella pronssille

Werner Sillanpää, 22, lähti EuroSkills-kilpailuun avoimella mielellä ja voitti pronssia sähköasennuksessa. Sähköasentajan työ vaatii tarkkuutta.

1. Kuka olet?

Olen Werner Sillanpää 20-vuotias sähköasentaja Paimiosta. Olen suorittanut sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon Salon seudun ammattiopistossa. Valmistuin sähköasentajaksi 2014. Nyt olen Sauvon Sähkössä päivätöissä sähköasentajana. Minulla on lisäksi LSS Light & Sound Sillanpää -niminen oma firma, joka tarjoaa esimerkiksi esitystekniikan palveluja. Pyöritän myös elokuvateatteria.

2. Miten valitsit sähköalan?

Valitsin opiskelualan kiinnostuksen perusteella. Minusta sähkömiehen työ on mukavaa. Parasta tässä alassa on se, että jokainen päivä on erilainen.

3. Millaisille ihmisille valitsemasi ala sopii?

Ala sopii parhaiten rennoille hepuille, eli sellaisille jotka suhtautuvat asioihin avoimesti. Sehän tosiasia, että asiakas on aina oikeassa!

4. Saiko ammattikoulussa hyvän kuvan ammatistasi?

Ammattikoulussa kuva jäi hieman vajaaksi, mutta työssäoppimisjaksot antoivat loistavan kuvan. Lisäksi teimme Salon ammattikoulussa paljon asiakastöitä, jotka olivat mielestäni parasta oppia tulevaa alaa.

5. Mikä oli menestyksesi salaisuus EuroSkills-kilpailussa

Ei menestykseen ole salaisuutta. Lähdin kisaan kuin tavalliseen työpäivään ja avoimin mielin. Treenasin työpaikalla ja entisessä koulussani. Jos lähden mukaan WorldSkills-kisoihin, pitää hankkia lisää koulutusta esimerkiksi taloautomaatio-ohjausjärjestelmiin.

6. Mitä kisassa pärjääminen vaatii?

Kisassa pärjää, kun osaa ottaa rennosti. Asennukset tulee tehdä rivakasti ja mittatarkasti turvallisuutta noudattaen, myös ohjelmointia pitää hallita.

7. Mikä kilpailemisessa on parasta?

Kilpailemisessa itsessään ei ole tiettyä parasta asiaa. Oli mukavaa, kun muut ympärillä tekivät samaa tehtävää ja seurasin sivusilmällä, missä vaiheessa se Norjan ja Venäjän poika menee.

8. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu työn teko. Jos saan tukijoukkoja kokoon, niin osallistun mahdollisesti WorldSkills-kilpailuun. Suunnitelmissani on myös talon rakentaminen, olen katsellut tonttia jo sillä silmällä Paimio-Sauvo akselilta.

 

 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6