Eetu yllättyi opinnoissaan ICT-alan laaja-alaisuudesta

Ammattiosaajan haastattelussa opintokokemuksistaan kertoo ICT-asentajaksi opiskeleva Eetu Silvennoinen.

Mitä opiskelet?

Opiskelen Gradiassa tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa ICT-asentajaksi. Suoritan samalla myös ylioppilastutkinnon lukiossa.

Miksi valitsit alan 9.-luokalla?

Aloin kiinnostumaan 9.-luokalla ohjelmoinnista ja tietokoneista, joten lähdin selvittämään opon kanssa, missä kyseisten asioiden opiskelu voisi onnistua. Valitsin kaksoistutkinnon, koska ajattelin, että ylioppilastutkinnosta olisi hyötyä yliopistoon haettaessa. Samalla voisin syventää osaamistani pitkää matematiikkaa ja fysiikkaa lukiessa.

Mikä opinnoissa on mielenkiintoisinta?

Opinnoissani mielenkiintoisinta on, kuinka moneen eri osa-alueeseen voi paneutua oman mielenkiinnon mukaan. Esimerkiksi minä tykkään robotiikasta ja ohjelmoinnista, kun joku toinen ICT-alalla opiskeleva tykkää rakennella tietokoneita tai suunnitella piirilevyjä.

Mistä yllätyit?

Opinnoissa yllätti eniten se, kuinka laaja-alainen ICT-ala on. Käytännössä opiskelemme kaikkea, joka liittyy sähköön ja/tai tietokoneisiin.

Mikä alassasi on parasta?

Alassani on parasta se, että alaa voi aina opiskella enemmän ja aina tulee uusia ongelmatilanteita, joita pääsee ratkomaan.

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

Tulevaisuuden tarkkaa työtehtävää en osaa vielä sanoa, mutta varmasti jotain ohjelmointiin, robotiikkaan ja elektroniikkaan liittyvää. Tämän tutkinnon jälkeen aion opiskella tietotekniikan diplomi-insinööriksi.

 

 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6