Merkonomiksi opiskellut Suvi on visuaalisen myyntityön ammattilainen

Ammattiosaajan haastattelussa opiskelukokemuksistaan kertoo merkonomi Suvi Syrjänen.

Mitä olet opiskellut?

Olen opiskellut merkonomiksi MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksessa. Opinnoissani erikoistuin asiakaspalveluun ja markkinointiin sekä visuaaliseen myyntityöhön.

Miksi valitsit alan 9.-luokalla?

Lähdin opiskelemaan merkonomiksi, sillä kaupallinen ala ja markkinointi alkoivat houkutella yhdeksännellä luokalla. Aloin kiinnostumaan ihmisten ostokäyttäytymisestä ja sitä kautta visuaalisesta myyntityöstä.

Mikä opinnoissa yllätti?

Opintojeni aikana yllätyin työharjoittelujen määrästä. Heti ensimmäisessä harjoittelussani huomasin niiden tärkeyden ja kuinka paljon ammattitaitoni kehittyi jokaisen harjoittelujakson myötä. Suoritin kaikki harjoitteluni vaatemyyjänä Cubuksella. Sieltä saamani oppi on ollut kullanarvoista.

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä visualistina, ehkä vastata jonkun sisustusliikkeen ulkonäöstä. Tällä hetkellä keskityn töihin sekä EuroSkills-kilpailuharjoituksiin päivä kerrallaan. Syksyn jälkeen, kun kilpailu-urakka on loppu, mietin tulevaisuudensuunnitelmia taas uudestaan.

Lisätietoja

 

Liiketoiminnan perustutkinto

Tutkinnon suorittajalla on asiakaslähtöistä liiketoimintaosaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, kielitaitoa sekä talouden hallinnan osaamista. Hän toimii erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä. Hänellä on perusvalmiudet yrittäjyyteen ja valmiudet kehittyä lähiesimiestehtäviin. Opiskelija voi valintojensa pohjalta hankkia osaamista esimerkiksi seuraavilta alueilta: asiakaspalvelu, myynti ja palvelumuotoilu; kirjanpito, palkanlaskenta, laskutus ja reskontran hoitaminen ja finanssipalvelut sekä
asiakkuuksien hoitaminen. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä esimerkiksi asiakaspalvelun ja myynnin, markkinointiviestinnän, palvelumuotoilun, talouden, toimisto- tai kirjastopalvelujen tehtävissä erilaisissa organisaatioissa.

MERKONOMI

Haluatko oppia lisää liiketoiminnan opetuksesta? Lue lisää ePerusteet palvelusta!

 
 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6