Uusia kokemuksia EuroSkills-kilpailusta

Suvi Minkkinen on suorittanut ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ja valmistunut tarjoilijaksi Gradiasta. Suvi osallistui syyskuussa 2018 Unkarin Budapestissa järjestettyyn ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkillsiin. Hän saavutti kilpailussa dipolomin keskiarvoa paremmasta suorituksesta ravintolapalvelu-lajissa.

Minkälaisia kilpailutöitä lajissanne tehtiin kilpailupäivien aikana?

Ravintolapalvelussa on kolme täysin erilaista moduulia, joissa odotetaan erityylisiä asiakaspalvelutaitoja. Viimeisen päivän Fine Diningissa meidän piti mm. leikata ankanrintaa, dekantoida punaviini ja taitella näyttävät servettitaitokset.

Millaiset odotukset sinulla oli kilpailuun lähtiessä?

Kilpailuun lähdin vahvalla treenipohjalla, mutta muutoksiin ja yllätyksiin piti kuitenkin varautua. Meidän lajissa oli noin 20 osanottajaa, joten kovia kilpailijoita oli vastassa.

Tutustuitko etukäteen muiden maiden kilpailijoihin?

Ennen matkaa tutustuin hyvin Islannin ja Ruotsin kilpailijoihin.

Mitkä olivat omat vahvuutesi kilpailussa?

Ehkä rauhallisuus ja se, että tein etukäteen myös paljon henkistä valmentautumista.

Oliko kilpailuun valmistautuessa jokin tietty osa-alue, jonka tunsit osaavasi erityisen hyvin?

Mielestäni Fine Dining on vahvuuteni, koska siinä saa tarjoilla tyylillä ja tietynlainen rauhallisuus on hyvä asia.

Olit kesällä töissä Maaemossa, joka on kolmen Michelin-tähden ravintola Oslossa. Opitko siellä jotain sellaista, mistä uskoit olevan hyötyä kilpailussa?

Se lisäsi varmuutta englannin puhumiseen ja tarjoiluun itsessään. Teknillisesti se kuitenkin erosi klassisesta kilpailutyylistä. Muutamia juttuja poimin sieltä kuitenkin omaan tekemiseen.

 

 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6