Patrik innostui matkailualasta

Patrik Tanner opiskelee matkailualan perustutkintoa Omniassa Espoossa. Opinnot valmistavat toimimaan myynti- ja neuvontatehtävissä alan yrityksissä. Matkailuun liittyvä ammatti oli Patrikille luontainen valinta.

— Olen matkustellut paljon. Siitä kumpusi into matkailualaan. Siskonikin on tällä alalla ja kuulin häneltä koulutuksesta. Tämä vaikutti heti minulle sopivalta jutulta. Ammatillisen perustutkinnon lisäksi opiskelen ylioppilastutkintoa. Opinnoissa on ollut paljon käytännönläheisiä asioita, kuten palveluiden tuotteistamista ja markkinointiviestintää, asiakaspalvelua ja varausjärjestelmien käyttöä.

Patrik pitää opiskelun monimuotoisuudesta. Hän on lähtenyt mukaan myös ammattiopiston muuhun toimintaan. Omniassa opiskelijoita kannustetaan ja tuetaan aktiivisesti osallistumaan uusiin projekteihin.

— Olen tuutori ja opiskelijahallituksen puheenjohtaja. Olen saanut niistä lisäpotkua opiskeluun. Koulussamme on vahva yhteishenki, jota voin osaltani parantaa olemalla mukana oppilaitoksen oheistoiminnassa.

Työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta Patrik on saanut arvokasta työkokemusta. Hän kokee oppineensa parhaiten juuri työpaikalla. Patrik on suorittanut kaksi työssäoppimisjaksoa hotelleissa ja yhden lentokentällä.

— Oppilaitoksessa opiskelu on valmentanut hyvin työelämään, mutta töissä taitoja voi kehittää käytännössä. Työssä olen kehittänyt merkittävästi sosiaalisia taitoja, jotka ovat tällä alalla erittäin tärkeitä. Lisäksi töissä ovat matkailualan rutiinit ja järjestelmät tulleet tutuiksi.

— Päätin suorittaa kaksi tutkintoa monestakin syystä. Se on yleissivistävää ja lukioaineita opiskelemalla oppii monia hyödyllisiä juttuja.

Patrik kannustaa kaikkia matkailusta kiinnostuneita tutustumaan alan opintoihin.

— Matkailualan tutkinto sopii sosiaaliselle, joustavalle, rohkealle ja oma-aloitteiselle opiskelijalle. Asiakaspalvelutyötä opiskellessa pääsee eroon ujoudestakin, kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia asioita, Patrik painottaa.

Patrik on miettinyt myös jatko-opintoja.

— Haluan valmistumiseni jälkeen kouluttautua lentäjäksi. Matkailualan opiskelu tuntui hyvältä ensiaskeleelta kohti tätä unelmaa.

Lisätietoja

 

Matkailualan perustutkinto

Matkailualan perustutkinnon suorittanut toimii muun muassa matkailijoiden tarvitsemien kuljetus-, majoitus-, ravitsemis- ja ohjelmapalvelujen myynnin sekä ohjelmapalvelujen järjestämisen tehtävissä. Alan työpaikkoja on esimerkiksi ohjelmapalveluyrityksissä, loma- ja matkailukeskuksissa, matkatoimistoissa, matkanjärjestäjän myynti- ja informaatio-organisaatioissa sekä liikenneyritysten myynti- ja neuvontapisteissä.

MATKA-ASIANTUNTIJA
– Matkailupalvelujen myynnin ja tietopalvelujen osaamisala

MATKAILUPALVELUJEN TUOTTAJA
– Matkailupalvelujen osaamisala

VASTAANOTTOVIRKAILIJA
– Majoituspalvelujen osaamisala

Haluatko tietää lisää matkailualan koulutuksesta? Lue lisää ePerusteet palvelusta!

 
 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Palaute: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Toteutus: Skills Finland & julkaisujärjestelmä Base C6