Stjärnan inom sociala media studerar redan på sin tredje specialyrkesexamen

Samuel Rossi har trots sin unga ålder hunnit göra karriär. Rossi är känd på Instagram som suloposkisusanna, men han är framför allt en företagare och seriestuderare.

Samuel Rossis, 25, Siloposkisusanna-konto har nästan 30 000 följare i instagram. Rossis fru Aino Rossi, dvs. Uino Aino är en av Finlands mest berömda modebloggare.

– När vi går på stan känner folk ofta igen oss och till och med stoppar oss för ett gruppfoto, berättar Samuel Rossi.

För en sådan här mängd följare har det även jobbats. Ändå anser Rossi att han främst är en influencer som en hobby, det vi ser på Instagram är bara en del av Rossis liv. Samuel Rossi har trots sin unga ålder hunnit göra en spännande karriär och fått vara med om stora saker. Han har bland annat skapat en egen estetisk klinik och varit med och grundat ett av de största inhemska säkerhetsbolagen. Under våren 2019 lanseras den nya tv-kanalen INEZ av vilken Rossi är en av grundarna.

– Många i min ålder har redan gjort karriär genom att arbeta eller håller på att bli klara med studierna som 25-åriga. Jag har själv gjort både och, och det är tack vare läroavtalsutbildningen.
Rossi är ett levande exempel på att utbildning där man kan kombinera arbete och studier är ett effektivt sätt att gå framåt i karriären. Och Rossi har verkligen studerat – nu jobbar han redan på sin tredje specialyrkesexamen på Rastor. Före specialyrkesexamen för produktutvecklingsarbete avlagde Rossi en specialyrkesexamen i företagsledning (numera specialyrkesexamen i ledarskap och företagsledning) och en specialyrkesexamen för säkerhetsvakt.

– Stigen hit har varit tung, men det har varit lätt att kombinera arbetet och studierna via Rastor, och jag är väldigt nöjd med utbildningarna och de karriärutvecklingar de fört med sig. Jag kan lätt säga att jag garanterat är Finlands starkaste förespråkare för läroavtalsutbildningen.

 

 

© Opetus- ja kulttuuriministeriö

Respons: ammattiosaaja@skillsfinland.fi

Realisering: Skills Finland & Base C6