Kansainvälisyys

Ammatillisessa koulutuksessa opiskellessa sinulla on hyvät mahdollisuudet lähteä ulkomaille opiskelijavaihtoon. Reissussa tutustut eri kulttuureihin ja siihen, miten töitä muualla tehdään. Matkalla karttuu myös kielitaito.

Useimmat ammatillisesta koulutuksesta ulkomaille lähtevät suuntaavat nimenomaan opiskelemaan työpaikalle. Matkan varrelta saat itseluottamusta, rohkeutta ja muutenkin perspektiiviä elämään. Muutaman viikon työskentely vieraassa kulttuuriympäristössä antaa jo paljon eväitä oman osaamisen kehittämiseen. Kansainvälistymään voit päästä myös kilpailutoiminnan kautta.

Ammattiosaaminen on kansainvälistä, joten ole rohkea. Monet työnantajat arvostavat ulkomailla hankittua kokemusta, joten toiseen maahan joko oppilaitokseen tai työpaikalle suuntautunut opiskelijavaihtojakso tai kansainvälisiin kilpailuihin osallistuminen voivat auttaa unelmien työpaikan saamisessa – olipa työpaikka Suomessa tai ulkomailla.

Mistä apua?

Oppilaitoksesi auttaa sinua opiskelijavaihtoon liittyvissä asioissa, kuten esimerkiksi koulutustyöpaikan ja asunnon hankkimisessa. Ulkomaille opiskelijavaihtoon suuntaavia varten on olemassa myös rahastoja, joten pelkällä opintotuella ei tarvitse matkalla pärjätä.

Opetushallituksen Maailmalle.netistä löydät tietoa opiskelusta, työpaikalla opiskelusta, työharjoittelusta, vapaaehtoistyöstä ja nuorisovaihdoista ulkomailla.