Elintarvikealan perustutkinto
Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut osaa noudattaa omavalvontaa ja elintarvikehygieniaa sekä varmistaa tuoteturvallisuuden ja tuotteen laadun. Hän osaa ohjata ja pitää käynnissä valmistusprosessia sekä valmistaa valitun osaamisalansa mukaisesti elintarvikkeita, leipomoalan tuotteita, lihatuotteita tai meijerituotteita.
Tutkinnon suorittaneelle henkilöllä on valmiudet toimia elintarvikkeiden teollisessa valmistusprosessissa tai pienimuotoisessa tuotannossa. Lisäksi hän osaa valinnaisten tutkinnon osien mukaisesti pakata elintarvikkeita, työskennellä elintarvikealan yrityksen varastotoiminnoissa tai lähettämössä, toimia elintarvikkeiden myymälätoiminnoissa tai valmistaa elintarvikkeita kansainvälisessä ympäristössä.
Tutustu tästä tähän tutkintoon liittyviin ammatteihin!
Katso tästä kaikki tutkinnot
Humanistiset ja taidealat
Tekniikan alat
- Ajoneuvoalan perustutkinto
- Elintarvikealan perustutkinto
- Kaivosalan perustutkinto
- Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto
- Laboratorioalan perustutkinto
- Lentokoneasennuksen perustutkinto
- Maanmittausalan perustutkinto
- Pintakäsittelyalan perustutkinto
- Prosessiteollisuuden perustutkinto
- Puuteollisuuden perustutkinto
- Rakennusalan perustutkinto
- Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto
- Talotekniikan perustutkinto
- Teknisen suunnittelun perustutkinto
- Tekstiili- ja muotialan perustutkinto
- Veneenrakennusalan perustutkinto