Elintarvikealan perustutkinto

Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut osaa noudattaa omavalvontaa ja elintarvikehygieniaa sekä varmistaa tuoteturvallisuuden ja tuotteen laadun. Hän osaa ohjata ja pitää käynnissä valmistusprosessia sekä valmistaa valitun osaamisalansa mukaisesti elintarvikkeita, leipomoalan tuotteita, lihatuotteita tai meijerituotteita.

Tutkinnon suorittaneelle henkilöllä on valmiudet toimia elintarvikkeiden teollisessa valmistusprosessissa tai pienimuotoisessa tuotannossa. Lisäksi hän osaa valinnaisten tutkinnon osien mukaisesti pakata elintarvikkeita, työskennellä elintarvikealan yrityksen varastotoiminnoissa tai lähettämössä, toimia elintarvikkeiden myymälätoiminnoissa tai valmistaa elintarvikkeita kansainvälisessä ympäristössä.

Katso tästä kaikki tutkinnot

Kauppa, hallinto ja oikeustieteet

Tietojenkäsittely ja tietoliikenne