Musiikkialan perustutkinto

Musiikkiteknologi

Musiikkialan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä osaamisalansa mukaisissa tehtävissä, kuten orkestereissa, yhtyeissä, soittokunnissa, seurakunnissa, musiikkioppilaitoksissa, ohjelmatoimistojen palveluksessa, yrityksissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Musiikkiteknologian osaamisalan suorittanut osaa käyttää äänentoistolaitteita ja tehtävään soveltuvia työtapoja. Hän osaa toimia äänentoistotilanteissa, käyttää ohjelmistoja työtehtävän mukaisesti ja noudattaa työssään musiikin estetiikkaa ja käytäntöjä. Hän osaa myös äänittää musiikkia ja toimia äänitystehtävissä sekä viimeistellä tallenteet ja esitellä niitä kohderyhmille samalla markkinoiden omaa osaamistaan. Lisäksi hän tuntee musiikin eri tyylilajeja, rakenteita ja osaa hyödyntää musiikillista ja musiikkiteknologista osaamistaan ilmaisussaan.

Alla olevien haastattelujen ja videoiden kautta pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Haastattelut ovat vain makupaloja ja poimintoja – erilaisia uratarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

MusiikkiteknologiMusiikkialan perustutkinto

Stream-keikkojen lisääntyminen näkyy musiikkiteknologin työssä

D -kirjaimella alkavat ammatit

I -kirjaimella alkavat ammatit

N -kirjaimella alkavat ammatit

O -kirjaimella alkavat ammatit

R -kirjaimella alkavat ammatit