Prosessiteollisuuden perustutkinto

Prosessinhoitaja

Biotekniikan osaamisalan suorittanut prosessinhoitaja työskentelee biotekniikkaa hyödyntävässä tuotannossa, kuten diagnostiikkatuotteita, panimotuotteita, entsyymejä, perus- ja terveysvaikutteisia elintarvikkeita, biomateriaaleja ja biolääkkeitä valmistavassa teollisuudessa.

Kemianteollisuuden osaamisalan suorittanut prosessinhoitaja työskentelee kemiantekniikkaa hyödyntävässä tuotannossa, kuten peruskemikaaleja, öljynjalostuksen tai petrokemian tuotteita, biopolttoaineita, lääkkeitä, kosmetiikkaa, maaleja, pesu- ja puhdistusaineita tai hygieniatuotteita valmistavassa teollisuudessa. Hän voi työskennellä myös räjähdys-, liima-, hartsi-, painoväri-, elintarvike- tai metallurgisen teollisuuden tuotantoprosesseissa sekä vesi- ja voimalaitoksissa.

Metallien jalostuksen osaamisalan suorittanut prosessinhoitaja työskentelee metallisia putkia, lankoja, tankoja, levyjä ja profiileita valmistavassa teollisuudessa sekä metallirikasteita jalostavassa teollisuudessa.

Paperiteollisuuden osaamisalan suorittanut prosessinhoitaja työskentelee paperiteollisuuden tuotannossa, kuten massanvalmistuksessa sekä paperin- ja kartongin valmistuksessa sekä niiden jatkojalostuksessa.

Alla olevien haastattelujen ja videoiden kautta pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja ammattilaisten arkeen. Haastattelut ovat vain makupaloja ja poimintoja – erilaisia uratarinoita on yhtä paljon kuin ihmisiäkin.

ProsessinhoitajaProsessiteollisuuden perustutkinto

Aikuisenakin voi päivittää osaamistaan

ProsessinhoitajaProsessiteollisuuden perustutkinto

Prosessialan ammattilaisen tarina – opinnoista suoraan työelämään

ProsessinhoitajaProsessiteollisuuden perustutkinto

Prosessinhoitajan vaihtelevat työtehtävät

D -kirjaimella alkavat ammatit

I -kirjaimella alkavat ammatit

N -kirjaimella alkavat ammatit

O -kirjaimella alkavat ammatit

R -kirjaimella alkavat ammatit