Opinto-ohjaajille


Tutustu ammattiosaajiin -webinaari

Skills Finland järjesti 30.8.2023 Tutustu ammattiosaajiin -webinaarin, jossa kerrottiin ammatillisen koulutuksen tarjoamista mahdollisuuksista yläkouluille.

Tapahtuma oli suunnattu yläkoulujen opinto-ohjaajille, joita kannustettiin katsomaan lähetystä yhdessä ammatinvalintaa pohtivien oppilaiden kanssa.

Tapahtuman tallenteet löytyvät Skills Finlandin YouTube-kanavalta:

Koko tapahtuma (kesto 52:45)

Taitaja9-kilpailu, opetusalapäällikkö Krista Virtanen Salpauksesta (kesto 12:02)

Merkonomi Noora Salo (kesto 11:06)

Putkiasentaja Viljami Turve (kesto 12:23)

Datanomi Heikki Miinalainen (kesto 12:32)


Sähköinen koulutusosio

Ammattiosaaja-lehteä ei julkaista enää paperisena versiona, vaan jatkossa sinua palvelee sähköinen koulutusosio.

Koulutusosiossa on esitelty kaikki koulutusalat ja tutkinnot. Näin ammatillisesta koulutuksesta on helppo saada kokonaiskuva. Koulutusosion voi halutessaan myös tulostaa.

Tutustu koulutusosioon tästä.


Ammattiosaajan julisteet

Olemme tehneet seitsemän julisteen julistesarjan, jossa esitellään kaikki koulutusalat ja tutkinnot. Voit tilata julisteita Subject Aidista maksutta.

Yleisjulisteen (A3) voit tulostaa käyttöösi tästä.


Videot

Täältä löydät animaatiovideoita ohjaustyösi avuksi. Videoilla on tietoa esimerkiksi peruskoulun jälkeisistä koulutusvaihtoehdoista sekä siitä millaista opiskelu ammatillisessa koulutuksessa on käytännössä.


Tilaa Ammattiosaaja-uutiskirje

Haluaisitko tilata uutiskirjeemme, jolloin kuulet lisää ammatillisesta koulutuksesta sekä pääset kurkistamaan opiskelijoiden ja eri alojen ammattilaisten arkeen? Uutiskirje ilmestyy noin 4 kertaa vuodessa.