Grundexamen inom livsmedelsbranschen
De som avlagt grundexamen inom livsmedelsbranschen kan följa egenkontroll och livsmedelshygien samt garantera produktsäkerhet och kvalitet på produkterna. Hen kan styra och hålla igång en framställningsprocess samt framställa livsmedel, bageriprodukter, köttprodukter och mejeriprodukter enligt valt kompetensområde.
Hen har färdigheter att arbeta i en industriell livsmedelstillverkningsprocess eller i en småskalig produktion. Dessutom kan hen enligt valbara examensdelar förpacka livsmedel, arbeta i ett lager eller leveranscentral inom ett livsmedelsföretag, arbeta i livsmedelsaffärer eller framställa livsmedelsprodukter i en internationell miljö.
Bekanta dig med de relevanta yrken!
Se alla examina
De humanistiska och konstnärliga områdena
Handel, administration och juridik
De naturvetenskapliga områdena
Lant- och skogsbruk
Tjänstebranschen
De tekniska områdena
- Grundexamen i flygplansmekanik
- Grundexamen i husteknik
- Grundexamen i teknisk planering
- Grundexamen inom bilbranschen
- Grundexamen inom byggnadsbranschen
- Grundexamen inom båtbyggnadsbranschen
- Grundexamen inom el- och automationsbranschen
- Grundexamen inom gruvbranschen
- Grundexamen inom laboratoriebranschen
- Grundexamen inom lantmäteribranschen
- Grundexamen inom livsmedelsbranschen
- Grundexamen inom maskin- och produktionsteknik
- Grundexamen inom processindustrin
- Grundexamen inom textil- och modebranschen
- Grundexamen inom träindustrin
- Grundexamen inom ytbehandlingsbranschen