En CAD-ritare måste vara noggrann

Hur blev du intresserad av att studera teknisk planering?

Före den gemensamma ansökan undersökte jag olika alternativ och eliminerade de branscher som inte intresserade mig. Till slut hade jag nästan endast tekniska branscher kvar, och bestämde mig för teknisk planering bara ett par dagar före den sista dagen. Trots att jag gjorde beslutet på slutrakan har jag inte ångrat det, eftersom jag gillar branschen. Jag lär mig konstant nya saker och utvecklar mig själv.

Vad är det bästa med branschen?

Det bästa är precisionen och problemlösandet. Jag väntar ivrigt på att komma in i arbetslivet.

Du har även tävlat i yrkesskicklighetstävlingar. Hur var det?

När min lärare föreslog att jag skulle delta i Mästare-semifinalen var jag först överraskad. Jag fick dock stöd och support av alla så jag bestämde mig för att gå med.

Jag stressade inte, eftersom det var mitt första år och jag var stolt över att ha kvalat till finalen. Tävlingen var en bra erfarenhet och jag fick utveckla och utmana mig själv på ett nytt sätt. vid Mästare2018 lyckades jag vinna brons i CAD-grenen.

Jag lärde mig mycket om tidsplanering och att schemalägga arbetsdagen vid Mästare samt om användning av CAD-program. Jag märkte en ny nivå av fokus i mig själv under tävlingens gång. Tävlingen gav mig mycket motivation att fortsätta studier och bli allt bättre inom branschen. Efteråt deltog jag även i Mästare2019, och då vann jag silver.

Bekanta dig med den relevanta examen!