Inredningsbranschen passar den som är kreativ och vill ha omväxling

Vad fick dig att välja inredningsbranschen?

Jag har alltid varit kreativ och njuter av omväxlighet. Branschen verkade mångsidig med många möjligheter för fortsatta studier. Efter att jag blivit klar med utbildningen har jag kompetens att arbeta i flera olika sorters jobb.

För vilken sorts människor passar branschen?

Branschen passar dem som gillar en omväxlande miljö, de som är kreativa och älskar skönhet. Branschen kräver goda sociala egenskaper samt en förmåga att tåla stress och arbeta under press.

Du har vunnit silver vid yrkes-EM EuroSkills i grenen visuell marknadsföring. Vad är hemligheten till din framgång?

Definitivt att ha rätt attityd. Jag hade höga mål och litade på mitt kunnande. Jag har alltid haft stark motivation när det gäller att öva. Laget och mina tränare, min familj och vänner stödde mig. Över sommaren bodde jag i Dublin och övade som dekoratör vid Debenhams. Jag tränade även ett par veckor i London vid Habitat, var jag gjorde mycket uppsättning och dekorering.

Vid yrkesskolan övade jag mitt bildkunnande och målande. Fönstertapetsering gjorde jag i Joensuu vid Joen Kilpituote. Före EuroSkills-tävlingen deltog jag i en övningstävling i Tjeljabinsk i Ryssland. Det var bra att gå genom hela tävlingsprocessen före den egentliga tävlingen. Mitt språkkunnande utvecklades även enormt när jag var utomlands. Det gav mig självförtroende inför den internationella tävlingen, eftersom hårt arbete ger resultat.

Bekanta dig med den relevanta examen!