Aikuisenakin voi päivittää osaamistaan

Miten valitsit oman alasi?

Mielestäni on tärkeää opiskella jotain, mikä todella kiinnostaa sinua. Ammatinvalintaan on siis tärkeä kiinnittää huomiota, jotta mielenkiinto ja sitoutuneisuus opintoja kohtaan säilyy.

Kun valitsin ensimmäisen urani, isäni oli se, joka auttoi minua neuvojensa avulla valitsemaan jotain minua kiinnostavaa, mutta myös sellaista, jota opiskelemalla on tulevaisuutta työllistyä.

Aikaisemmalta koulutukseltani olen siis teollisuusprosessien ammattiteknikko. Lisäksi olen suorittanut laadunhallintajärjestelmien ammattitutkinnon. Omaan usean vuoden työkokemuksen laboratorio- ja tuotekehitystehtävissä kotimaassani. Olen toiminut siellä myös laatuvastavana.

Kun saavuin Suomeen, minulla oli halu päivittää osaamistani ja TE-toimiston ohjauksella päädyin opiskelemaan prosessiteollisuuden perustutkintoa.

Vastasiko opiskelu odotuksiasi?

Olen ollut tyytyväinen valintaani, sillä opiskelu on vastannut odotuksiani ja jopa ylittänyt ne. Lisäksi olen positiivisesti yllättynyt vastuuopettajien ja opon mahtavasta tuesta opintojen aikana.

Pidän paljon teollisuusalan töistä. Mielestäni on hienoa, että asiat tehdään kunnolla, ja että työstä saa olla ylpeä!

Koulun ansiosta pääsin Metsäboardille töihin, jossa olen viihtynyt tosi hyvin ja olen iloinen, että olen löytänyt paikan, jossa voin antaa parhaan työpanokseni ja kehittyä ammatillisesti valitsemallani uralla.

Millainen oli tyypillinen opiskelupäiväsi?

Aikuisopiskelijan opinnot ovat aika itsenäisiä, mutta muuten päivät olivat aika normaaleja. Mielestäni parasta on ollut työpaikalla tapahtuva oppiminen.

Olen oppinut myös paljon muitakin, kuin varsinaisesti omaan ammattiini liittyviä taitoja, kuten koneiden käyttöä, toimintaa digitaalisissa ympäristöissä sekä viestintä ja vuorovaikutustaitoja.

Olen suorittanut työssäoppimisjakson kartonkiteollisuudessa, jossa työympäristö oli hieno ja turvallinen. Siellä opin todella paljon uusia asioita muilta työntekijöiltä.

Millaiset ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?

Jatkan työelämässä ja toivon saavani vakituisen työpaikan.

Kuvat: Metsäboard ja Sasky

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!