CAD-suunnittelijalta vaaditaan tarkkuutta

Miten kiinnostuit teknisen suunnittelun opinnoista?

Ennen yhteishakua tutkin eri vaihtoehtoja ja karsin joukosta alat, jotka eivät kiinnostaneet. Jäljelle jäi pääasiassa teknillisiä aloja, joista päädyin tekniseen suunnitteluun vasta muutama päivä ennen yhteishakua. Vaikka tein päätöksen viime hetkillä, en ole katunut, sillä tykkään tästä alasta. Opin koko ajan jotain uutta ja kehitän itseäni.

Mikä tässä alassa on parasta?

Mielestäni parasta tällä alalla on tarkkuus ja ongelmien ratkaisu. Odotan innolla pääsyä työelämään.

Olet kilpaillut myös ammattitaitokilpailuissa. Millaista se on ollut?

Kun opettajani ehdotti Taitaja-semifinaaliin osallistumista, olin aluksi todella hämmentynyt. Sain kuitenkin kaikilta tukea ja kannustusta, joten päätin lähteä mukaan.

En ottanut paineita, koska opiskelin vasta ensimmäistä vuotta, ja olin ylpeä jo finaaliin pääsemisestä. Sain kisasta hyvän kokemuksen ja pääsin kehittämään ja haastamaan itseäni aivan uudella tavalla. Taitaja2018-kilpailussa voitin CAD-suunnittelussa pronssia.

Taitajassa opin paljon esimerkiksi työtehtävien ja päivän aikatauluttamisesta sekä CAD-ohjelmien käytöstä. Huomasin itsessäni aivan uudenlaista keskittymiskykyä kisan aikana. Kilpailu antoi motivaatiota opiskella lisää ja tulla koko ajan paremmaksi tällä alalla. Myöhemmin osallistuin myös Taitaja2019-kilpailuun, jossa sijoituin toiseksi.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!