Hetkinen, nyt jotkut taitavat olla eksyksissä. Mitä ihmettä nuoret media-alan opiskelijat tekevät palvelutalossa?

Tavallisesti mediapalvelujen toteuttajiksi opiskelevat istuvat tietokoneella esimerkiksi suunnittelemassa logoja ja julisteita tai tekemässä kuvituksia ja taittotöitä. Tänään kolmannen vuosikurssin opiskelijat ovat kuitenkin jalkautuneet viihdyttämään paikallisia ikäihmisiä. – Päästiin viihdyttämään vaihteeksi muita kuin opettajaa, opiskelija Jani Mäkelä vitsailee. 

Opiskelijat ovat valmistelleet palvelutalon asukkaille musiikkiesityksiä ja visuaalisia taideteoksia. Jokainen opiskelija on löytänyt projektista näköisensä roolin – kuka estradilta, kuka taustajoukoista. Jani iloitsee erityisesti siitä, että sai hyödyntää projektissa harrastuneisuuttaan. – Meille luokan musiikki-ihmisille tämä oli todella hieno mahdollisuus päästä esiintymään.

Kaksituntisen tilaisuuden ohjelmaa on valmisteltu monta viikkoa. Opiskelijat ovat muun muassa

Tapahtuma on yksi Saku ry:n Hyvinvointivirtaa-viikon #AmisTekeeHyvää-tempauksista. Sekä opiskelijoiden, palvelutalo Kotipirtin asukkaiden että talon henkilökunnan ilmeistä voi päätellä, että tilaisuus on nimensä mukaisesti tehnyt hyvää.

Ei mitään tylsää, mutta jännittävää kyllä

Sekä opiskelijat että Tredun Mediapoliksen toimipistevastaava Lea Sirén jännittivät tilaisuutta etukäteen. Kaikki sujui hyvin, ja tapahtuman jälkeen jännitys purkautuu ilmassa sinkoilevina vitseinä.

Positiivista jännitystä opintojen aikana on riittänyt aiemminkin, mutta tylsiä päiviä Jani tai luokkakaverinsa Ronja Wallgrén eivät muista lainkaan. – Näissä opinnoissa pääsee käyttämään niin paljon luovuutta, ettei tylsää ehdi tulla, Ronja perustelee. – Nämä ovat ehdottomasti elämäni parhaat, antoisimmat ja kiinnostavimmat opinnot, sanoo aiemmin kokiksi ja merkonomiksi opiskellut Jani.

Ronja ja Jani ovat yllättyneet opintojen aikana siitä, mitä kaikkea itse osaavat. Piirustustaidottomaksi itseään kuvaileva Jani on löytänyt itsestään logosuunnittelijan, ja Ronja on päässyt tekemään unelmahommia oikeille asiakkaille. Luokkakaverit ovat yllättäneet opintojen aikana paitsi itsensä myös toisensa. ”Ai mä osaan tällaista!” ja ”Ai sä osaat tuollaista!” -huudahdukset kuvaavat luokan meininkiä.

Lupa olla erilainen ja omanlainen 

Ronja ja Jani pitävät Tredun Mediapolista mukavana opiskelupaikkana siksikin, ettei ketään katsota kieroon erilaisuuden takia. – Luovuus saa näkyä ja kuulua, Ronja kuvailee. – Täällä ei kukaan katso pahalla, jos on paljon meikkiä tai erikoisemmat vaatteet, Jani kertoo.

Palvelutaloon tullessaan räväkästi pukeutuvat nuoret kuitenkin mukauttivat omaa tyyliään hieman tilanteeseen sopivammaksi. – Opiskelijat eivät tulleet palvelutaloon pääkallopaidoissa, Lea kertoo, ja on silmin nähden ylpeä siitä, miten opiskelijat ovat omaksuneet ajatuksen kohderyhmän huomioimisesta.

Ronjan, Janin ja Lean viisi vinkkiä alan opiskelua harkitsevalle

Opiskelijoiden tekemät luontoaiheiset taideteokset jäivät palvelutalo Kotipirttiin, joten tempaus tuottaa iloa vielä kauan tapahtumapäivän jälkeenkin.

Tapahtuman päätteeksi palvelutalon asukkaat pääsivät herkuttelemaan Tredun kondiittoriopiskelijoiden leipomalla kermakakulla. Kuvassa kakkujen leipojat.
Tässä opiskeluprojektissa opiskelijat pääsivät hyödyntämään myös harrastuksissa oppimiaan taitoja, kuten laulamista ja soittamista.
Onnistuneen tapahtuman jälkeen opiskelijoilla oli hymy herkässä.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!