Jaana haaveili matkaoppaan työstä ja valitsi matkailualan perustutkinnon

Miksi valitsit matkailualan opinnot?

Yläkoulussa haaveenani oli tulla matkaoppaaksi. Ajattelin, että matkailualan perustutkinto olisi hyvä väylä unelmani toteuttamiseen.

Suoritan saman aikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Luulen, että kaksoistutkinnosta on hyötyä myös tulevissa opinnoissa.

Mikä opiskelussa on ollut parasta?

Parasta ovat olleet työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaksot erilaisissa työpaikoissa. On ollut hienoa nähdä, mitä hotellityön kulisseissa tapahtuu.

Mikä vastaanottovirkailijan työssä on mieluisinta?

Asiakaspalvelutilanteet eivät ole koskaan samanlaisia. Työssä saa ratkoa paljon ongelmatilanteita ja jokainen päivä on erilainen. On hienoa, että vastaanottovirkailijana pääsen tapaamaan ihmisiä monista eri kulttuureista.

Olet ollut myös opiskelijavaihdossa Singaporessa. Millaista se oli?

Se on yksi opiskelujeni kohokohta. Opiskelijavaihto kehitti kielitaitoa sekä poiki paljon uusia verkostoja ja kokemuksia. Vaihdon aikana osallistuin paikallisille oppitunneille. Huomasin, että opetus on hyvin erilaista kuin Suomessa. Singaporessa opiskellaan paljon lainsäädäntöä ja kerroshoitoa, kun taas me Suomessa panostamme siihen, mitä tapahtuu vastaanottotiskin takana. Singaporessa tehdään myös paljon harjoituksia koulussa, kun taas Suomessa harjoittelut tapahtuvat pääosin yrityksissä.

Matkan aikana tutustuin uuteen kulttuuriin, kehitin kielitaitoani ja sain kontakteja muihin nuoriin opiskelijoihin. Singaporessa kaikki oli suurempaa. Oli mielenkiintoista kokea, millaista koulunkäynti on Singaporen kaltaisessa isossa kaupunkivaltiossa.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!