Kodinhuoltajan työssä korostuu halu auttaa ihmisiä

Miten valitsit oman alasi ja millaista opiskelu on ollut?

Pidän yleisesti ottaen siitä, että on siistiä ja lisäksi tykkään auttaa ihmisiä. Kun etsin opiskelupaikkaa, vertailin eri tutkintoja sekä niiden sisältöjä ja huomasin, että juuri tämä ala tuntui minusta hyvältä.

Olen oppinut todella paljon hyödyllisiä asioita ja opinnot ovat vastanneet odotuksiani, joten olen ollut erittäin tyytyväinen valintaani. Koen, että koulusta olen muutenkin saanut hyviä ohjeita koko elämää varten. Eri opintokokonaisuuksista parasta ja lähellä sydäntäni, on ollut erityisesti asiakkaiden avustaminen ja työskentely vanhusten palvelutalossa.

Millainen on tyypillinen opiskelupäiväsi?

Opiskelupäiväni vaihtelevat sen mukaan, olenko koululla vai työelämänjaksolla. Käytäntö ja teoria ovat vaihdelleet sopivasti koko opintojen ajan. Työelämäjaksoja olen päässyt suorittamaan päiväkodissa, kahvilassa, henkilöstöravintolassa sekä parissa vanhustenpalvelutalossa.

Olen työskennellyt opintojen ohella myös S-ryhmän päivittäistavaramyymälöissä. Siellä olen saanut tehdä monipuolisesti erilaisia töitä ja olen päässyt myös vastuutehtäviin.

Oletko ollut ulkomaanjaksoilla?

Kyllä olen ollut. Vuonna 2019 keväällä olin Tšekin tasavallassa kahden viikon opiskeluvaihtomatkalla, joka oli aivan upea reissu! Osallistuimme paikallisten opiskelijoiden työelämänjaksoille kehitysvammaisten ja vanhusten palvelutaloissa.

Millaiset ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?

Haluan tehdä oman alani töitä ja olen ajatellut suorittaa lisäkursseja ainakin niin, että voisin toimia tulevaisuudessa hoiva-avustajana.

Kuvat: Ammattiopisto Live

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!