Kosmetiikkaneuvojat opastavat asiakkaita hius- ja kauneudenhoitoalalla

Mitä kaikkea olet opiskellut?

Valmistuin vuonna 2018 kosmetologiksi ja sen jälkeen minua kiinnostivat myös kosmetiikkaneuvojan opinnot. Jatkoin opintojani ja valmistuin keväällä 2019 Careeriasta kosmetiikkaneuvojaksi. Tuolloin otin osaa myös Taitaja2019-finaaliin ja valmistautuessani kisaan suoritin samalla huippuosaajana toimimisen tutkinnon osan.

Mitä kosmetiikkaneuvojan työhön kuuluu?

Heillä on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Kosmetiikkaneuvojat osaavat myös ohjata ja neuvoa asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä.

Olet kilpaillut myös ammattitaitokilpailuissa. Millaista se oli?

Taitaja-kilpailun osalta olen jo konkari, sillä olin mukana kilpailussa kokeilemassa taitojani jo ensimmäisenä opiskeluvuotenani. Toisena opiskeluvuotena pääsin jo finaaliin ja näin tapahtui myös Taitaja2019-kisoissa, jotka järjestettiin Joensuussa.

Valmentajanani toimi Taitaja2019-kilpailussa kauneudenhoitoalan ammatinopettaja Marika Lundahl, joka on ollut mukana Taitaja-toiminnassa jo pitkään. Tapa, miten Marika opettaa sopi minulle. Hän tsemppasi hyvin, jos minulla oli vaikka tuntemus, että pystynkö nyt tähän. Pystyn sisäistämään hyvin kaikki hänen antamansa ohjeet, myös parannusehdotukset.

Millaisia tehtäviä Taitaja-kisoissa oli?

Semifinaaleissa oli ennakkotehtävänä mainoksen tekeminen miesten kasvohoidosta määrätyllä kuvankäsittelyohjelmalla. Muut tehtävät olivat ripsien ja kulmien kestovärjäys, pikakäsihoito ja miesten kasvohoito.

Joensuussa pidettävässä finaalissa tehtäviä tuli jokaisesta kauneudenhoitoalan tutkinnon osasta: kasvo-, jalka-, käsi- ja vartalohoito, depilaatio, ehostus ja tehtävät myynnistä ja markkinoinnista sekä yritystoiminnasta. Lisäksi parina viime vuonna finaaliin on vaadittu ennakkotehtävä. Viime vuonna se oli video-CV. Myös tuotetietouden osaamisella on suuri merkitys. Osallistujan tulee ottaa haltuun finaalissa käytettävät uudet tuotesarjat.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!