Laajasta tutkinnosta monipuolisuutta ja valtteja työmarkkinoille

Miten päädyit opiskelemaan autoalalle?

Opiskelusuunnan valinta oli minulle kirkas jo varhaisessa vaiheessa yläastetta, sillä autot ovat aina kiinnostaneet minua. Autoalan perustutkinto mahdollisti monipuolisen syventymisen alaan. Opiskelin kolme vuotta korinkorjauspuolella ja sen jälkeen vuoden automaalausta.

Kun siirryin automaalauksen puolelle, pystyin lukemaan runsaasti koripuolen opintoja hyväksi. Autokorinkorjaus ja automaalaus liittyvät oleellisesti yhteen, joten tutkinnot monipuolistivat osaamistani ja vahvistivat asemaani työmarkkinoilla.

Millaista työ autoalalla on?

Tyypillinen työpäiväni automaalaamossa alkaa kello kahdeksalta. Työt vaihtelevat päivittäin: kyseessä voi olla pieni paikkaus, toisaalta auton kyljen maalaaminen voi viedä 2–3 päivää. Työssäni pääsen hyvin toteuttamaan itseäni.

Automaalauksesta kiehtovaa tekee sen haasteellisuus ja jatkuva tarve pysyä ajan hermolla. Värit vaihtelevat trendien mukaan, väritekniikat kehittyvät ja autot sekä muut menopelit uudistuvat jatkuvasti.

Olet kilpaillut myös ammattitaitokilpailuissa. Millaista se on ollut?

Opintojeni jälkeen osallistuin ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkillsiin, joka antoi mahdollisuuden nähdä myös muualla maailmalla käytettäviä maalaustyylejä. Tämän lisäksi olen saavuttanut hopeaa automaalauslajissa Suomen ammattitaitokilpailu Taitajasta.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!