Leipuri-kondiittori tähtää kondiittorimestariksi

Sukanya on suorittanut elintarvikealan perustutkinnon (leipuri-kondiittori) lisäksi myös leipomoalan ammattitutkinnon ja valmistunut kondiittorikisälliksi. Tällä hetkellä hän suorittaa leipomoalan erikoisammattitutkintoa ja tähtää kondiittorimestariksi. Hän on saanut myös paikan Suomen kokkimaajoukkueesta.

Miten päädyit opiskelemaan elintarvikealalle?

Saavuttuani Suomeen, aloin ensimmäistä kertaa leipomaan kotona ihan itse. Leipominen ei silloin onnistunut kovin hyvin, joten ostin avukseni leipomisesta kertovan kirjan. Sen avulla aloin kokeilemaan erilaisia leipomiseen liittyviä asioita ja näin innostuin alasta ja päätin lähteä myös opiskelemaan sitä tarkemmin.

Oletko ollut tyytyväinen valintaasi?

Olen erittäin onnellinen, että valitsin tämän alan. Olen ollut myös yllättynyt siitä, että olen oppinut paljon enemmän kuin alun perin ajattelin. Parasta opinnoissa on ollut erilaisten makuparien kehittäminen sekä tuotteen ulkonäköön panostaminen.

Kermakakun valmistaminen oli yksi asioista, jonka halusin oppia tekemään oikein. Opettelin sitä lukemalla leivontakirjoja, katsomalla YouTube-videoita ja ihan vain kokeilemalla erilaisia tekniikoita.

Millaista opiskelu on ollut?

Koen, että Sampossa opiskelu on järjestetty aina opiskelijoiden tarpeita vastaavalla tavalla. Opettajat ovat oman alansa asiantuntijoita ja koulupäivät ovat erittäin mielenkiintoisia.

Perusopintojen lisäksi opettelemme paljon muutakin, kuten keskittymiseen ja puhtauteen liittyviä asioita.

Millaiset ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?

Tulevaisuuden suunnitelmani ovat vielä vähän auki. En ole niinkään kiinnostunut esimerkiksi yrittäjänä toimimisesta. Sen tiedän kuitenkin varmasti, että haluan jatkaa opintojani leipomoalalla.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!