Matkailualan opiskelu on kiinnostavaa

Miten valitsitte oman alanne?

Hanna: Mietin pitkään, mikä voisi olla juuri minulle sopiva ala. Tällä alalla saa matkustaa paljon. Voisin asua myös ulkomailla. Alalla on myös hyvät mahdollisuudet työllistyä. En ole katunut valintaa, tämä on minun juttuni.

Josefine: Pidän matkustamisesta ja minua kiinnosti myös lentoemännän työ, mutta olen siihen liian lyhyt. Tässä työssä voi tutustua eri kulttuureihin.

Millaista opiskelu on ollut?

Hanna & Josefine: Opiskelu sujui hyvin ja olemme saaneet tehdä paljon itse, mikä on ollut mukavaa. Meillä oli yleensä kaksi päivää viikossa teoriaopintoja ja muina päivinä opiskelimme itsenäisesti. Opiskelu oli tosi joustavaa. Teimme yhteisen matkan Budapestiin ja se oli hieno kokemus. Meidän piti lähteä myös opiskelijavaihtoon Amsterdamiin, mutta se ei toteutunut koronan takia. Tämä jäi harmittamaan. Teimme molemmat kaksi tutkintoa eli valmistuimme jouluna matka-asiantuntijaksi ja hieman myöhemmin vastaanottovirkailijaksi. Kaksi osaamisalaa oli helppo yhdistää, koska pakolliset tutkinnon osat olivat molemmissa samat.

Mitä muuta opitte kuin omaan ammattiin liittyviä taitoja?

Hanna & Josefine: Meillä oli paljon käytännön harjoittelua joka jaksossa, ja suoritimme osan opinnoista oppisopimuksen avulla. Työpaikoilla oppi tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa asiakaspalvelutehtävissä. Opintojen avulla olemme nyt sosiaalisempia kuin aikaisemmin. Olisi ollut mukava opiskella enemmän kieliä.

Millaisissa työpaikoissa olette olleet työpaikalla oppimassa?

Hanna: Olen ollut kahdessa eri hotellissa, motellissa, ravintolassa ja kahvilassa sekä kaupungin matkailuneuvonnassa.

Josefine: Olin hotellissa, ravintolassa ja kunnan matkailupalveluissa.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on?

Josefine: Ajattelin olla ensin töissä. Minua kiinnostaa myös muuttaa ulkomaille asumaan.

Hanna: Haluan opiskella vielä lisää markkinointia, koska sitä tarvitaan tällä alalla. Minuakin kiinnostaa ulkomaille lähteminen.

Teksti: Johanna Pelto-Timperi

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!