Merkonomi hallitsee talousasiat

– Kahden tutkinnon opiskelu on vaativaa, ja päivät ovat aika pitkiä. Minulle oli tärkeää, että voin valmistua kolmessa vuodessa merkonomiksi ja ylioppilaaksi. Tutkinnot voi jaksottaa myös neljään vuoteen, jolloin tahti on rauhallisempi. Parasta on se, että saan ammatin ja saan lisäaikaa miettiä, lähdenkö jatkamaan opintoja vai menenkö suoraan töihin. Lukio-opinnoista on ollut apua myös työssäoppimispaikan saamisessa.

Kielitaito karttuu molempien tutkintojen myötä

Jade on opinnoissaan suuntautunut visuaaliseen myyntityöhön ja markkinointiin. Talousasiat tulee myös osata, koska siitä on apua, jos perustaa oman yrityksen. Kielten osaaminen on palvelualalla keskeistä. Perhossa hän on opiskellut ammattisanastoa, ja lukiossa kielitaito täydentyy laajemmin.

Jade on ollut työssäoppimassa hääpukuliikkeessä ja liikenneaseman kahvilassa ja myymälässä, josta hän sai töitä työpaikalla opiskelun jälkeen. Jaden mielestä merkonomiopinnot valmistavat moneen työhön ja alaan, joten merkonomit työllistyvät hyvin.

Oppilaitoksesta apua opintojen suunnitteluun

Perhossa opintopolku on suunniteltu yhdessä opiskelijan, opinto-ohjaajan ja opettajien kanssa. Myös vanhemmat ovat olleet tiiviisti tekemisissä oppilaitoksen kanssa. Lisäksi opintoja ja niiden järjestystä on mietitty muiden opiskelijoiden kanssa yhteistyössä.

Kuva: Perho Liiketalousopisto

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!