Ninni viihtyy kuorma-autonkuljettajana

Ninni Rantamaan kipinä kuljetusalalle syttyi jo yläkoulussa, kun hän seurasi alaa opiskelevan isoveljen ja Euroopassa rekkaa ajavan enon kokemuksia. Kun oman opiskelupaikan hakeminen tuli ajankohtaiseksi, Rantamaa haki opiskelemaan logistiikka-alaa Salpaukseen.

– Pidin opiskelusta, johon kuului paljon käytännön harjoittelua. Myös työharjoittelua työpaikoilla oli paljon. Olenkin sitä mieltä, että tekemällä oppii, Rantamaa kuvailee.

Työ on vaihtelevaa

Rantamaa työskentelee Kuljetus Lakkapäällä kuorma-autonkuljettajana ja nauttii työpäivistään. Hän kuljettaa kuorma-autolla tavaroita yrityksiin ja yksityisasiakkaille.

– Pidän siitä, että työ on vaihtelevaa ja reitit vaihtuvat joka päivä.

Autonkuljettajaksi valmistutumisen jälkeen Rantamaa suoritti yhdistelmäajoneuvokortin ja ajoi puoliperävaunulla reittihommia ympäri Suomen. Tällä hetkellä Rantamaalle sopii kuitenkin paremmin työ lähellä asuinpaikkaa. Rantamaa viihtyy Lakkapäällä, jonne hän pääsi töihin ensin sijaiseksi.

– Alun perin tulin tänne tuuraushommiin viikoksi, mutta se on venynyt jo kolmeksi ja puoleksi vuodeksi. Nyt minulla on jo vakituinen työ täällä, hän iloitsee.

Hän pitää työpaikan rennosta ilmapiiristä.

– Lakkapäällä on erittäin mukavaa. Täällä otetaan kaikki hyvin vastaan, pomot ovat mukavia ja ilmapiiri on rento. On aina tosi mukavaa mennä töihin, Rantamaa jatkaa.

Kuljetusalalla on monipuoliset työmahdollisuudet

Rantamaa suosittelee kuljetus- ja logistiikka-alaa sellaisille, joita kiinnostaa ajaminen, rekat ja kuorma-autot sekä itsenäisen työn tekeminen.

–  Tällä alalla on paljon valinnan varaa. Uskon että jokaiselle löytyy mieleinen homma, kun on valmis siihen, että työvuorot ja hommat voivat joskus muuttua nopeastikin. Nyt olen ollut alalla kahdeksan vuotta enkä vaihtaisi pois. Pidän alasta yli kaiken, Rantamaa kuvailee.

– Kannustan myös naisia lähtemään tälle alalle. Naisia on kuljetusalalla jo tosi paljon, Rantamaa sanoo.

Teksti: Kaisa Törmänen
Kuva: Ninni Rantamaa

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!