Oppisopimus toi työpaikan

Siiri Mattila piti välivuoden yhdeksännen jälkeen ja mietti, mitä haluaa tulevalta ammatiltaan. Apteekkiala tuntui kiinnostavalta, koska siinä saa edistää asiakkaiden hyvinvointia ja tehdä asiakaspalvelutyötä. Apteekissa työskentely tuntui paremmalta vaihtoehdolta kuin esimerkiksi hoitotyö sairaalassa. Valinta oli siis lääkealan perustutkinto. Siiri valmistui jouluna 2020 lääketeknikoksi apteekkialan osaamisalalta OSAOn Oulun yksiköstä.

– Aloitin opiskelun ammattiopistossa, mutta päätin siirtyä oppisopimusopiskelijaksi, koska opin paremmin tekemällä kuin koulussa istumalla. Sain OSAOsta tukea vaihtoon. Kun opiskelupaikka Oulunsalon apteekista löytyi, sovimme käytännön asioista yhdessä apteekkarin kanssa. Opettaja hoiti paperityöt. Joka kuukausi osallistuin myös ammattiopistossa opetukseen. Valmistuin kahdessa vuodessa, joten tein paljon tehtäviä myös itsenäisesti. Sain hienosti sovittua nopeamman opiskelutahdin oppilaitoksen kanssa, Siiri kertoo.

Siirin mielestä esimerkiksi tutkintoon liittyvistä tietotekniikan opinnoista on ollut paljon hyötyä töissä. Hän tekee esimerkiksi somistuksia ja vastaa markkinoinnista sekä mainonnasta ja osallistuu laskutukseen. Siiri on välillä myös kassalla. Joka päivä on myös varastonhallintaan liittyviä töitä.

– Oppisopimusopiskelu oli minulle paras vaihtoehto. Valmistumiseni jälkeen sain vakituisen työn oppisopimuspaikastani, Siiri iloitsee.

Teksti: Johanna Pelto-Timperi
Kuva: Siiri Mattila

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!