Perustason ensihoitaja työskentelee monenlaisissa ympäristöissä

Miten valitsit oman alasi?

Valitsin tämän alan, koska haluan tehdä työtä, millä on merkitystä. Tein aikaisemmin töitä asumispalvelussa, mutta en kokenut sen olevan oma juttuni, koska siinä oli liikaa rutiininomaista työtä. Perustason ensihoitajana pääsen työskentelemään monenlaisissa ympäristöissä, mikä sopii minulle paremmin.

Millaista opiskelu on ollut?

Opiskelu on ollut juuri sellaista kuin olin kuvitellut, ja mitä siitä olin aikaisemmin muilta kuullut. Suoritan ammatillisen koulutuksen lisäksi sairaanhoitajan opintoja LAB-ammattikorkeakoulussa ja perheellisenä ihmisenä tätä opiskelujen tuntimäärää ja päivien venymistä on jouduttu miettimään pitkään. Onneksi minulla on kuitenkin kotona mahtavat tukijoukot, joiden avulla tämä kaikki on saatu mahdollistettua. 

Opinnoissa parasta on ollut hyvä luokkaryhmä ja kokemusta omaavat opettajat. Olen erittäin tyytyväinen valintaani ja koen, että olen päivä päivältä lähempänä juuri itselleni sopivaa, omaa ammattiani.

Olen oppinut paljon myös muitakin, kuin varsinaisesti omaan ammattiini liittyviä taitoja. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi ryhmässä toimiminen, kommunikointi- ja suunnittelutaidot sekä työnjakaminen.

Millainen on tyypillinen opiskelupäiväsi?

Opiskelupäivät ovat olleet erittäin monimuotoisia. Yleensä päivään mahtuu opintoja molemmista oppilaitoksista.

Olen ollut myös työssäoppimisjaksoilla palvelutalossa ja kotihoidossa. Seuraavaksi lähden suorittamaan kentälle akuuttihoito-jaksoa.

Millaiset ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?

Kun valmistun Salpauksesta, haen mahdollisesti ammattikorkeakouluun lukemaan lisää ensihoitoa. Jos en pääse jatko-opiskelemaan, niin haen töitä omalta alalta, mutta eri paikkakunnilta.

Kuvat: Niina Äijälä

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!