Pinja halusi lukioon ja amikseen

Miksi valitsit laboratorioalan opinnot?

Olin kiinnostunut tieteestä ja matematiikasta, joten laborantin ammatti tuntui sopivalta. En halunnut peruskoulun jälkeen jatkaa vain lukioon miettimään tulevaisuutta seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Halusin suorittaa myös ammatillisen tutkinnon, joten kaksoistutkinto oli minulle hyvä ratkaisu.

Millaista opiskeleminen on ollut?

Ammattikoulu on avannut minulle monia mahdollisuuksia työelämään ja jatko-opintoihin. Vaikka kahden tutkinnon opiskelu on ollut ajoittain raskasta, olen kiitollinen, että valitsin juuri tämän polun.

Amiksen kautta olen päässyt mukaan myös ammattitaitokilpailuihin, joista olen saanut itsevarmuutta sekä luottoa omaan tekemiseen. Sain Taitaja-kilpailujen aikana suoritettua myös muutaman näytön, jotka helpottivat painetta opinnoissa.

Mikä opinnoissa on ollut parasta?

Yksi hieno asia on ollut se, että aloin ammattikoulussa löytää asioita, joissa olen hyvä ja jotka ovat minulle mieluisia. Esimerkiksi aikatauluttaminen on minulle tärkeää. Haluan, että kaikki tehtävät ovat hallinnassa. Tämä onnistui hyvin Tredussa, koska laboratoriossa voi tehdä vaikka rästitehtäviä, kun sopii ajan opettajan kanssa.

Oletko ollut yrityksissä työpaikalla tapahtuvilla jaksoilla?

Olen ollut kaksi kertaa oppimassa työpaikalla, joista toinen oli kesätyöpaikka. Olin myös kuukauden vaihto-oppilaana Saksassa harjoittelijana alan yrityksessä.

Onko sinulla tulevaisuuden suunnitelmia?

Olen ajatellut pitää välivuoden, jonka aikana teen töitä ja luen pääsykokeisiin. Suunnitelmissani on hakea yliopistoon lukemaan jotain lääketieteeseen liittyvää.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!