Rakennuspeltisepän tulee kehittää omaa osaamistaan

Minkä tutkinnon olet suorittanut?

Olen suorittanut talotekniikan perustutkinnon Turun Ammattiopistosäätiössä. Aloitin opinnot elokuussa 2017 ja valmistuin helmikuussa 2020.

Kerro hieman millaista opiskelustasi?

Opiskelu oli mukavaa, kehityksen huomasi nopeasti ja oli kiva opetella uusia asioita. Opettajat ja muut opiskelijat olivat mukavia.

Millainen on ollut työhistoriasi?

Ammattikoulun ensimmäisen vuoden jälkeen olin kesätöissä Peltisepänliike J. Pohjaluodolla. Olin oppisopimuksella Virte-Metallilla töissä koko toisen opiskeluvuoden. Kun valmistuin helmikuussa 2020, menin hetkeksi töihin Virte-Metallille ja sen jälkeen kesätöihin Turun Pläkkipellille ennen armeijaa. Armeijan jälkeen olen ollut töissä Swegonilla, vaikka se ei alani työtä olekaan. Jospa sitä lähtisi pian taas kattoja rakentamaan.

Millaisia taitoja alan työtehtävissä tarvitaan?

Alalla tarvitaan kädentaitoja, tarkkuutta sekä kykyä tunnistaa ja kehittää omaa osaamistaan. Luovuudesta ja yhteistyökyvystä ei ole haittaa.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on, kun näkee heti oman käden jäljen. Kehitystä on näin helppo seurata, ja onhan se hienoa, kun se itse tehty lista sopii paikalleen niin kuin on suunniteltu.

Millaiset ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?

Taidan jäädä ihan vain työntekijäksi. En usko, että yrittäminen olisi minulle se juttu. Toki alalla on hyvät mahdollisuudet yrittämiseen ja suosittelen sitä lämpimästi.

Teksti: Päivi Savolainen

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!