Saara innostui siivouksesta ja opiskelijakunnasta

Miten kiinnostuit toimitilahuoltajan opinnoista?

Lukion jälkeen minulla ei ollut tarkkaa suunnitelmaa. En halunnut sukeltaa vielä suoraan työelämään, vaan lähdin etsimään sopivaa koulutusta. Olen aina pitänyt siivoamisesta, ja päätinkin tutkia, voiko siivousalaa opiskella. Sopiva opintolinja löytyi Turun ammatti-instituutista.

Millaista opiskelu on ollut?

Siivousalan opinnot ovat monipuolisia ja käytännönläheisiä. Opinnoissa pääsee tekemään paljon, koulun penkille ei tarvitse jäädä istumaan. Siivouksessa on paljon kaikenlaista opeteltavaa. Esimerkiksi märkätilat, saniteettitilat ja luokkatilat siivotaan kaikki eri tavalla. Siivouskoneita on monenlaisia ja koulussa opettelemme niiden käyttöä.

Olen aina halunnut vaikuttaa asioihin ja lähdin mukaan myös opiskelijakuntaan. Siellä aloin miettiä kehitysehdotuksia koulun toimintaan. On hienoa päästä vaikuttamaan oppilaitoksen asioihin.

Oletko suorittanut työssäoppimisjaksoja?

Olen käynyt työssäoppimassa jo kuudessa eri työpaikassa. Minulla on tosi positiivisia kokemuksia työpaikalla opiskelusta. Työpaikoilla voi syventää osaamistaan ja oppii aina ihan uusia juttuja. Pidän siitä, että työpaikalla opiskelua on paljon, jotta voi tutustua moniin työympäristöihin. Viimeisimmän harjoitteluni suoritin Hollannissa, jossa oli mielenkiintoista huomata, kuinka siellä käytetään siivoamisessa paljon enemmän vettä kuin Suomessa.

Olet myös perustanut opintojen aikana oman yrityksen. Mitä hyötyä siitä on ollut?

Yrittäjänä voin tienata opiskellessa. Koulun käyminen samaan aikaan on helppoa, sillä voin itse määrittää työtuntini. Työtarjouksia tulee jatkuvasti.

Millaiset ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?

Ajattelin pyrkiä opiskelemaan liiketaloutta. Siitä saisin entistä paremmat valmiudet yrittäjyyteen, ja voisin alkaa kasvattaa firmaani.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!