Sisustusala sopii luovalle ja vaihtelunhaluiselle

Miksi valitsit sisustusalan?

Olen aina ollut luova ja kaipaan vaihtelua. Ala tuntui minusta monipuoliselta ja siinä oli paljon mahdollisuuksia jatko-opintoihin. Koulutuksen jälkeen minulla on myös valmiudet työllistyä monenlaisiin töihin.

Millaisille ihmisille valitsemasi ala sopii?

Tämä sopii vaihtelunhaluisille, luoville ja kauneutta rakastaville ihmisille. Ala vaatii hyviä sosiaalisia taitoja, ongelmanratkaisutaitoja sekä kykyä sietää stressiä ja työskennellä paineen alla.

Olet voittanut hopeaa EuroSkills-kilpailuissa visuaalisen myyntityön -lajissa. Mikä oli menestyksesi salaisuus?

Se oli ehdottomasti asenne. Tavoitteeni olivat korkealla ja uskoin omiin kykyihini. Minulla on aina ollut hyvä motivaatio harjoitteluun. Sain tukea joukkueelta, valmentajalta, perheeltä ja ystäviltä. Asuin kesän Dublinissa, ja valmentauduin työskentelemällä somistajana Debenhamsilla. Toisen parin viikon valmennusjakson olin Lontoossa Habitatilla, missä tein myös esillepanoja ja somistamista.

Ammattiopistossa harjoittelin kuviosahaamista ja maalausta. Ikkunateippauksia tein Joensuussa Joen kilpituotteessa. Ennen EuroSkills-kilpailua osallistuin Venäjällä Tseljabinskissa harjoituskilpailuihin. Oli hyvä käydä koko kilpailuprosessi läpi ennen varsinaisia kilpailuja. Kielitaitoni kehittyi myös valtavasti ulkomailla. Sain tästä itsevarmuutta kansainväliseen kilpailuun, sillä kova työ tuottaa tulosta.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!