Tarjoilijasta maalariksi

Miten päädyit opiskelemaan pintakäsittelyalaa?

Jo yläasteella halusin päästä jonnekin raksahommiin, mutta päädyin opiskelemaan hotelli-, ravintola- ja catering-alaa ja valmistuin tarjoilijaksi. Tuon koulun jälkeen halusin edelleen rakennuspuolelle ja löysin Turun ammattiopistosäätiön maalaripuolen. Sen aikainen työkaverini oli opiskellut siellä myös ja tehnyt alan töitä. Hän kehui sitä niin paljon, että halusin myös ryhtyä opiskelemaan maalariksi.

Opinnot ovat vastanneet odotuksiani ja niiden aikana olen ollut yllättynyt siitä kuinka paljon eri asioita tällä alalla voi oppia. Olen siis ollut enemmän kuin tyytyväinen valintaani.

Mikä on ollut opinnoissa kaikista parasta?

Ehkä Taitaja-kisat, sillä ylsin jo ensimmäisenä opiskeluvuonnani kisojen finaaliin, joka järjestetään toukokuussa 2021. Sen lisäksi uusiin ihmisiin tutustuminen on ollut myös mahtavaa.

Millainen on tyypillinen opiskelupäiväsi?

Yleensä teen omia hommia ja autan luokkakavereita, jos he tarvitsevat apua jossakin tehtävässä. Opintojen aikana olen oppinut paljon lisää ryhmähenkisyyttä.

Millaisissa työpaikoissa olet ollut työssäoppimassa?

Maalarina en ole vielä ollut työssäoppimassa, mutta kun opiskelin tarjoilijaksi, olin työssäoppimassa muutamassa ravintolassa Turun seudulla. Lisäksi suoritin kuuden viikon koulutussopimusjakson eräässä ravintolassa Fuengirolassa.

Millaiset ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?

Haaveena minulla olisi opiskella joskus maalarimestariksi, mutta sitä ennen uskon, että toimin ainakin jonkin aikaa ihan työelämässä.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!