Tavoitteena maalarin ammatti

Ali Al-Hamzawi opiskelee pintakäsittelyalan perustutkintoa rakennusmaalauksen osaamisalalla Turun Ammattiopistosäätiössä. Ali opiskeli peruskoulun jälkeen ensin vuoden rakennusalan perustutkinnossa talonrakentajan osaamisalalla, mutta se ei tuntunut omalta alalta. Ali mietti välivuoden ajan tulevaisuuttaan ja lopulta itselle mieluinen koulutusala löytyi kaverin suosittelemana.

– Tulin maalariopintoihin kaverin mukana. Olin itse jo hakemassa lattianpäällystäjäksi, mutta kaverini sai minut ylipuhuttua tälle puolelle. Nyt olen sitä mieltä, että maalauspuoli on ehdottomasti parempi ala minulle.

Ali on viihtynyt TAOssa hyvin. Ammatillisissa opinnoissa häntä kiehtoo eniten käsillä tekeminen ja se, että työn tuloksen näkee todellisena. Osaamisen havaitsee niin tunneilla kuin työpaikalla oppiessakin. Hän odottaakin innostuneena seuraavan lukuvuoden työpaikalla oppimisen jaksoja.

Ali kertoo ensimmäisen opiskeluvuoden mielenkiintoisimman työprojektinsa olleen erään opettajan työhuoneen lattian maalaus. Työ toteutettiin tuputtamalla eli painelutekniikalla, minkä jälkeen lattia koristeltiin kullanvärisillä pisaroilla.

Ali toteaa saaneensa TAOn opettajilta ohjausta ja tukea opintojen suunnitteluun ja juuri hänelle sopivien oppimistapojen valintaan.

– Opettajani on parhaimmasta päästä ja olen iloinen, että olen hänen oppilaansa.

Alan työkokemusta esimerkiksi kesätyöpaikan kautta Alilla ei vielä ole. Hänellä on toiveissa työllistyä opintojen jälkeen maalausalalle. Eniten häntä kiinnostaa sisämaalaus.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!