Tulevan sähköasentajan mielestä kaksi tutkintoa on hyvä valinta

Antti-Olavi Rytky tiesi jo ysillä, ettei pyri vain lukioon tai ammattioppilaitokseen, vaan haluaa yhdistää ne ja valmistua niin ylioppilaaksi kuin sähköasentajaksikin. Kun Ammattiopisto Lappian Tunturi-Lapin osaamiskeskuksessa Muoniossa opintoihin sai vielä liitettyä hiihtäjille tarkoitetun Ski Collegen, oli valintapäätös ja oma opintopolku selvä.

Antti-Olavi suorittaa sähkö- ja automaatioalan perustutkintoa ja tähtää sähköasentajaksi. Samalla hän opiskelee ylioppilastutkintoa varten.

– Minulla on suunnitelmissa hakeutua insinööriopintoihin, joten tämä oli siinäkin mielessä hyvä valinta. Olen myös huomannut, että sähköala on minulle sopiva, olen viihtynyt oppitunneilla ja käytännön töissä. Aion valmistuttuani ensin olla vähän aikaa töissä ja hakeutua vasta sitten jatko-opintoihin. Olen suunnitellut opinnot pääosin itse, mutta olen saanut valintoihin apua opettajilta ja ryhmänohjaajalta. Syksyllä alkavat ylioppilaskirjoitukset. Silloin lukemista on enemmän, enkä ole töissä.

Antti-Olavi treenaa maastohiihtoa tosissaan, joten 500 kilometrin välimatka kotoa Haapajärveltä Muonioon ei haitannut. Ski Collegessa on treenit tiistaisin sekä torstaisin ja myös iltaisin on ohjattuja harjoituksia. Hänen mielestään Lappiassa on hyvät opettajat, joilta on saanut paljon neuvoja ja apua osaamisen kehittämiseen. Opiskelu on monipuolista ja kiinnostavaa.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!