Työ hiusalalla on monipuolista

Mitä olet opiskellut?

Olen opiskellut Salon seudun ammattiopistossa parturi-kampaajaksi. Nykyään on mahdollista valmistua joko parturiksi tai kampaajaksi, mutta itse en ole suuntautunut kumpaankaan, vaikka teenkin työelämässä enemmän kampaajan töitä.

Miksi valitsit alan 9.-luokalla?

Suoritin yläkoulussa TET-harjoittelun kaverini äidin parturi-kampaamossa. Se innosti opiskelemaan hiusalaa.

Mikä opinnoissa oli mielenkiintoisinta?

Mielenkiintoisinta olivat kampaukset ja värit, niitä tein kaikkein mieluiten. Toisaalta myös kemia ja se, mihin tuotteiden toiminta perustuu, kiinnosti ja kiinnostaa edelleen.

Mistä yllätyit?

Yllätyin siitä, kuinka paljon oppiminen ja kehittyminen vaatii toistoja, ja kuinka paljon kehittyminen on omasta motivaatiosta kiinni. Koulussa opetettavat asiat ovat perusjuttuja, ja jotta kehittyy paremmaksi, täytyy olla motivoitunut ja omata intohimoa alaa kohtaan.

Mikä alassasi on parasta?

Parasta on, ettei ole ikinä ”valmis” – aina pystyy kehittymään, sillä uusia tuotteita ja tekniikoita tulee jatkuvasti alalle. Tällä alalla pystyy myös tekemään paljon erilaisia töitä, kuten toimimaan kouluttajana tai tekemään näytöksiä ja kuvauksia. Näitä kaikkia teen myös itse. Olen sellainen ihminen, että en jaksa pysyä liian kauan aloillani ja samassa hommassa. Vaihtelevuus pitää mielenkiintoa yllä ja sitä tällä alalla riittää!

Olen myös osallistunut useisiin hiusalan kilpailuihin, kuten Taitajaan, Hiusyrittäjien SM-kilpailuun, ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkillsiin sekä erilaisiin kuvakilpailuihin.

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

Haluan jatkaa ehdottomasti kouluttamista liiketyön ohella. Lisäksi lavakilpailut ja kansainvälisen kokemuksen kartuttaminen kiinnostavat.

Toivon myös pääseväni mukaan valmentamaan tulevia ammattitaitokilpailijoita, koska se on valmentajallekin todella opettavaista.

Tulevaisuudessa haluaisin ehkä työskennellä ulkomailla, mutta toisaalta estenomin opinnot ammattikorkeakoulussa voisivat kiinnostaa. Katsotaan, mihin tie vie!

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!