Varastonhoitajan työpäivä alkaa aikaisin aamulla

Kuinka päädyit opiskelemaan logistiikan alalle?

Opinto-ohjaajani ehdotti tutustumista kiinteistöpuolen opintoihin. Kävin tutustumassa mahdollisiin koulutuspaikkoihin, mutta tulin siihen johtopäätökseen, että ala ei sittenkään sovi minulle. Eräällä tutustumiskerralla minulle kerrottiin tarkemmin logistiikan alasta, jota opetettiin samaisessa oppilaitoksessa. Esittelyn jälkeen logistiikan perustutkinto tuntui omalta jutultani ja niin aloitin alan opinnot. 

Millainen on tyypillinen opiskelupäiväsi?  

Tällä hetkellä suoritan työssäoppimisjaksoa Seinäjoen keskusvarastolla ja tyypillinen työpäiväni alkaa klo 7.00. Varastoalalla työtehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Ne voivat sisältää esimerkiksi tavaran vastaanottoa, keräilyä ja lähettämistä, varaston tietojärjestelmän käyttämistä, kuljettamista, kaupan alan tehtäviä sekä terminaalipalveluita.

Mikä on ollut parasta opinnoissasi?

Parasta on ollut tutustuminen käytännön työelämään ja olen ollut positiivisesti yllättynyt työelämäjaksojen määrästä. Olen suorittanut työssäoppimisjaksoja Seinäjoen keskusvaraston lisäksi myös Minimanin ja Bilteman varastolla. Koen, että opinnoissani olen saanut hyvin henkilökohtaista ohjausta. Sen ansiosta työskentely sujuukin minulta jo melko itsenäisesti.

Millaiset ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?

Tavoitteenani on työskennellä opintojen ohessa mahdollisimman paljon ja saada näin ollen mahdollisimman paljon kokemusta tulevaisuuden työelämää varten.

Tutustu tästä tarinaan liittyvään tutkintoon!